מתכון לגרנולה ביתית, רגע קטן ומפנק - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גרנולה ביתית – רגע קטן ומפנק

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגרנולה ביתית - רגע קטן ומפנק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

יש רגעים קטנים ביום שכל מה שמתחשק הוא איזה יוגורט קריר עם כף גרנולה טובה. כפיות קטנות ומתוקות שיקחו אותנו לכמה רגעים של שקט, כמה דקות שבהן אנחנו עם עצמנו ועם המחשבות שלנו, מתענגים על כל ביס מתוק-חמצמץ ואוגרים עוד קצת אנרגיה בשביל להמשיך את היום. עם פינוק שכזה אני תמיד מרגישה שאני עושה משהו טוב לגוף שלי ולנפש.
אז נכון שנורא קל ופשוט לקנות שקית גרנולה, אבל מה דעתכם להעצים את החוויה ולהכין אחת בעצמכם?

את יתרונות הגרנולה הביתית אפשר למנות ללא הפסקה – מעבר לכך שאני יודעת בדיוק מה המרכיבים שלה, אני בוחרת מראש מה להכניס לתוכה ומגוון האפשרויות הוא בלתי מוגבל. אפשר להוסיף ולהחסיר מרכיבים בהתאם להעדפות, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הגיזרה. אבל כן, יש גם חיסרון – היא יותר מדי טעימה. כל כך טעימה שבני ביתי החליטו להתייחס אליה כאל נישנוש והכמות הענקית שיספק לכם המתכון המצורף מסתיימת תוך יומיים בערך. אז ראו, הוזהרתם.

עוד משהו שאני יכולה להבטיח לכם הוא שהכנת הגרונלה היא כל כך קלה ופשוטה שאתם תתאהבו, ומרגע שזה יקרה, אני לא לוקחת אחריות על מספר הפעמים שתכינו אותה. חשוב לזכור שאת הגרנולה יש לשמור בכלי אטום והיא מחזיקה לפחות שבועיים. טוב, על מי אני עובדת, אחרי יום לא נשאר כלום.

תמונה של צנצנת עם גרנולה
  
החומרים:

  • 500 גרם קוואקר (הרגיל. לא אינסטנט)

כל החומרים שלהלן – קלופים ולא קלויים:

  • 1 כוס פיסטוקים
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 1 כוס גרעיני דלעת
  • 1 כוס אגוזי מקדמיה
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס אוכמניות מיובשות

  • חצי כוס שמן
  • רבע כוס סילאן
  • רבע כוס דבש
  • כפית קינמון
  • כף סוכר חום

 

קולאז' תמונות של מרכיבי הגרנולה

ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקוואקר, פיסטוקים, השקדים , גרעיני החמניה ואגוזי המקדמיה.
  2. בסיר קטן מרתיחים את השמן, הדבש, הסילאן, הקינמון והסוכר החום. מבשלים כמה דקות על אש נמוכה, עד שהנוזל הופך להיות בצבע קרמל שקוף.
  3. מערבבים את תכולת הסיר עם הפיצוחים שבקערה ומשטחים בתבנית על גבי נייר אפיה.
  4. מכניסים לתנור לחום של 175 מעלות ומכוונים את הטיימר ל-10 דקות.
  5. כעבור 10 דקות, מערבבים ומכוונים את הטיימר ל-10 דקות נוספות.
  6. בשלב זה, אם הגרנולה כבר הזהיבה יש להוציאה מהתנור. במידה ולא, אז יש לכוון את הטיימר לחמש דקות ולערבב לאחריהן. כך עד שמתחיל להזהיב. יש לשים לב שהגרנולה לא תישרף ולכן ישנה חשיבות מיוחדת לטיימר ולעירבוב המתמיד.
  7. מוסיפים לגרנולה המוכנה את החמוציות והאוכמניות ומערבבים. ממשיכים לערבב עוד קצת כל כמה דקות עד שהגרנולה מתקררת.

תמונה של הגרנולה המוכנה בתבנית אפייה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס