

מתכון לפיצה שוקולד וממתקים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: עד חצי שעה
- מספר מנות: 5+
התחפושות כבר מוכנות ומחכות לשעתן היפה, משלוחי המנות כבר ארוזים ומקושטים, ולאחר המסיבה הגדולה כבר ייצאו הילדים לחופשת הפורים, כשלאחר שלל הפעילויות שהחג מציע, יגיע גם הרגע הבלתי נמנע שבו נשמע כולנו את המשפט: "אמא, משעמם לי…".
בדיוק ברגע הזה, חייכו חיוך רחב, והכניסו את כולם למטבח, כי החג הזה גם הפיצה התחפשה, ובמקום זו הרגילה תכינו יחד פיצת ממתקים משגעת, שמורכבת מבסיס של בצק עוגיות טעים, גנאש שוקולד סמיך מעל, וכתוספות – ממתקים ככל שהלב יחפוץ.
אין ספק שמדובר בשעת יצירה משפחתית פורימית וטעימה במיוחד, שאת התוצאה שלה כווווולם ישמחו לאכול.
אז מה צריך שיהיה בבית?
לבצק העוגיות:
- 75 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית ווניל
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית סודה לשתיה
- תחתית עגולה של תבנית נשלפת בקוטר 24 ס"מ
לגנאש שוקולד סמיך:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה
- 25 גרם חמאה
לתוספות:
- סוכריות עדשים
- בייגלה
- סוכריות גומי
- שוקולדים ועוד ממתקים כאוות נפשכם…
מכינים את הבצק:
- מכניסים את כל החומרים יחד לקערת המיקסר ומערבלים עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל בצק חלק ורך.
- משמנים את תחתית העוגה ומשטחים עליה את הבצק תוך כדי שמשאירים כ- 5 ס"מ משולי התחתית שאינם מכוסים. כלומר – הבצק ישוטח על החלק הפנימי של התחתית כדי שיהיה לו מקום לתפוח ולהשתטח, כשלאחר האפיה הוא יכסה את כל התחתית.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מכינים את הגנאש:
- ממיסים במיקרוגל את כל החומרים, בפולסים קצרים ותוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם סמיך, חלק ומבריק.
- מורחים את הקרם על הבצק האפוי, תוך שמשאירים שוליים קטנים של בצק שאינם מכוסים.
- חותכים למשולשים ומקשטים כל משולש בממתקים.
הכנתם? נהנתם? אשמח לשמוע חוויות ולראות את התמונות של היצירות שלכם.