מתכון לגלידת פיסטוק ביתית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גלידת פיסטוק עם קראנץ' שוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של גלידת פיסטוק ביתית עם קראנץ' שוקולד לבן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם אתם נמצאים ברשתות החברתיות, סביר להניח שגם אתם נחשפתם לאחרונה לטירוף ארטיק הפיסטוק שהבעיר את המדינה. שמועות על חיפושים אינטנסיביים של המוצר וצבעו הירקרק והמפתה הובילו אותי אך ורק למסקנה אחת: למה להתרוצץ אם אפשר להכין בבית?!

ותאמינו לי?! גם בלי לטעום את הארטיק המדובר, אני חותמת על כך שלגלידת הפיסטוק הביתית שהכנתי אין מתחרים! מדובר בגלידה בטעם עולמי, שמכינים בכלום עבודה ומארבעה מרכיבים בלבד!

לאותנטיות אפשר לפנק אותה בקרנץ' של שוקולד לבן שמכינים משני מרכיבים נוספים, ויש לכם קינוח שכדאי שתחביאו אותו כדי שאף אחד לא ימצא, ושתוכלו לזלול אותו לגמרי לבד.

בעצם, אתם יודעים מה? תכינו קצת יותר, כדי שתוכלו לפנק את מי שאתם ממש אוהבים...

גלידת פיסטוק ביתית עם קראנץ' שוקולד לבן

אז מה צריך שיהיה לנו בבית:

עבור הגלידה:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 פחית חלב מרוכז
3 כפות גדושות חמאת פיסטוק (קונים ברשתות המתמחות במוצרי אפיה)
2 כפות ברס (אגוזי לוז מסוכרים)

עבור הקראנץ' שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן
3 כפות פצפוצי אורז

גלידה ביתית של פיסטוק עם קראנץ' שוקולד לבן

מכינים את הגלידה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  2. מכניסים למיכל הקצפת את החלב המרוכז ואת חמאת הפיסטוק.
  3. מקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת ירקרקה ואחידה.
  4. מוסיפים את הברס ומקפלים לתוך התערובת.
  5. יוצקים לכלי, מכסים במכסה, ומעבירים להקפאה למשך מספר שעות.
    גלידת פיסטוק ביתית

לאחר שהגלידה קופאת מכינים את קרנץ' השוקולד הלבן:

  1. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, ומכניסים אותו לקערת זכוכית קטנה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך ערבוב, עד להמסה מלאה.
  3. מוסיפים לשוקולד המומס את פצפוצי האורז.
  4. יוצקים את קראנץ' השוקולד על גלידת הפיסטוק.
  5. הגלידה מוכנה להגשה!
    גלידת פיסטוק הכנה ביתית

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס