דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גלידת בננות טבעונית

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 3

מאת: ענבל לביא - "פיית העוגיות"

סוף סוף אפשר לומר שאחרי החגים כבר כאן, ונפילת המתח אחרי אינספור ארוחות החג בהחלט עושה חשק להיאסף ולחזור לתקופה של אוכל בריא יותר, ואם אפשר שיהיה גם קליל ומהיר להכנה - הרי זה משובח.

רגע לפני שיורדות הטמפרטורות הפעם מתפנקים בנייס קרים - גלידה בריאה יותר ומהירה להכנה ללא מוצרי חלב, ללא ביצים, ב-3 מרכיבים בלבד ועם גיוונים בשלל טעמים!

את הגלידה המיוחדת הזו מכינים בקלות ובמהירות פשוט על ידי עיבוד של בננות קפואות עם קרם קוקוס ותמצית וניל, ליצירת מקפא בננות במרקם גלידתי קרמי ומשגע.

אל הגלידה שלכם תוכלו להוסיף שלל תוספות וליצור את הגלידה שאתם הכי אוהבים -

חמאת בוטנים טבעית, טחינה שחורה, או קקאו הן רק חלק מהתוספות שיכולות להשתלב פה,

וליצור קינוח טבעוני נפלא לארוחת סוף השבוע בלי יותר מדי עבודה.

בברכת חזרה לשגרה קלה ונעימה.

גלידת הבננות לצד אבקת הקקאו דלת השומן

החומרים:

3 בננות בשלות

60 מ"ל (רבע כוס) קרם קוקוס

1/2 כפית תמצית וניל

לתוספות טעמים (כל תוספת מיועדת לכל כמות הגלידה):

5-6 כפות חמאת בוטנים טבעית

או- 5-6 כפות טחינה מלאה שחורה

או- 2-3 כפות קקאו מנופה + כף דבש או סילאן/מייפל (הדבש כמובן לא טבעוני)

גלידת הבננות

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבננות וחותכים בסכין לחתיכות גדולות, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים ל-6 שעות לפחות או למשך הלילה עד שהבננות קפואות היטב.

  2. מעבדים את הבננות הקפואות בבלנדר או במעבד מזון, מוסיפים קרם קוקוס בהדרגה ותמצית וניל עד לקבלת גלידה במרקם רך, קרמי וחלק.

  3. אם רוצים מוסיפים לגלידה אחת מתוספות הטעמים לבחירתכם ומעבדים קלות להטמעה.

  4. מעבירים את הגלידה לקופסה אטומה ומקפיאים לחצי שעה להתייצבות. שומרים במקפיא, מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך קצת לפני שאוכלים.

גלידת הבננות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.