גזרים צבעוניים ואגסים בתנור בזיגוג שום ודבש | מתכון צמחוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גזרים צבעוניים ואגסים צלויים בזיגוג שום ודבש

תמונה גרסת הדפסה

מתכון גזר ואגס מקורמל בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: תבנית משפחתית

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חג הפסח כבר עושה את דרכו אלינו, וגם אם הראש קצת פחות כרגע בתכנוני התפריט לחג, הרי שבסופו של יום יגיע הרגע שבו נצטרך להתמודד עם הכנת הארוחה, וכמה טוב שאפשר לשמור מראש כבר מתכונים שיעזרו לנו עם המשימה הזו.

אני חושבת שאפשר להסכים על כך שתוספת של גזרים צבעוניים צלויים בתנור יכולה להיות מושלמת בכל רגע נתון ולאו דווקא בחג, ובעיקר כשהם משתלבים עם פרוסות אגסים שמוסיפות להם מתקתקות ומגע רענן, וישמחו גם את ציבור הצימחוניים.

באופן כללי, מדובר באחת המנות היותר קלות להכנה. פשוט מניחים את הגזרים והאגסים החתוכים בתבנית, יוצקים עליהם מעט שמן זית, תבלינים ומעט דבש לקירמול, ושולחים לתנור.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 חבילת גזרים צבעוניים
3 אגסים
½ כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 שיני שום קצוצות דק
2-3 עלי טימין טריים
מלח

מכינים:

  1. קולפים את הגזרים וחוצים אותם לאורכם. מניחים בתבנית.
  2. קולפים את האגסים, פורסים לפרוסות דקות, מסירים את הגלעינים, ומניחים בתבנית בין הגזרים.
  3. יוצקים על הכל את השמן ואת הדבש.
  4. מפזרים את השום הקצוץ ומניחים מעל הכל את עלי הטימין.
  5. מכניסים לתנור וצולים במצב של גריל מחומם ל 180 מעלות, במשך כ-45 דקות עד שהגזרים מזהיבים.
  6. במהלך הצלייה ניתן ואף רצוי להבריש מדי פעם את הגזרים והאגסים ברוטב שמצטבר בתבנית.
  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

מתכונים צמחוניים נוספו תוכלו למצוא כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס