מתכון לגביניות ריקוטה מתוקות מבצק שמרים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גביניות ריחניות של ריקוטה וצימוקים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגביניות ריקוטה מתוקות מבצק שמרים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

הסתויות הזאת ששטפה אותנו, עושה חשק אדיר למאפי שמרים חמימים,
כאלה שממלאים את כל הבית בניחוחות אפייה משכרים,

ואי אפשר לעמוד בפניהם עוד לפני שיוצאים מן התנור.

אבל למה לקנות בקונדיטוריה כשאפשר להכין בקלות לבד בבית?

הפעם אופים לסוף השבוע גביניות ביתיות נהדרות, מבצק שמרים קל ונוח לעבודה,
עם מלית במתיקות מעודנת של גבינת ריקוטה מנומשת בצימוקים זהובים.

את המאפים הנותרים תוכלו גם לשמור בהקפאה בקופסה אטומה,

ולהפשיר בכל פעם שמתחשק לכם להתפנק במאפה שמרים חמים.

פדרו אותן לפני ההגשה בהרבה אבקת סוכר, ותהנו מכל נגיסה!

תמונה של גביניות בצלחת

החומרים ל-20 גביניות גדולות:

לבצק:

  • 470 גרם (3 כוסות ושליש) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • 8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב, חמים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה רכה


למלית:

  • 500 גרם (2 גביעים) ריקוטה
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 80 גרם (חצי כוס) צימוקים בהירים


לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר, לניפוי

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. מערבלים יחד במערבל חשמלי עם וו הלישה קמח, שקדים טחונים, שמרים וסוכר.
  2. מוסיפים מלח, ביצים, חלב ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 6-8 דקות לבצק אלסטי, רך ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.


למלית:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כחצי ס"מ, וחותכים בסכין חדה או בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל של 8-10 ס"מ.
  3. מטים כל ריבוע מעט באלכסון לקבלת צורת מעוין, מניחים במרכזו כף גדושה של מלית גבינה, וסוגרים את שני הקצוות הנגדיים כלפי המרכז לקבלת צורת גביניות.
  4. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה, ואופים 15-18 דקות להזהבה.
  6. מצננים ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
    תמונה של גביניות בצלחת עם אבקת סוכר מעל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס