מתכון לבראוניז שוקולד מושחתים עם שכבת פרג נהדרת מעל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בראוניס שוקולד מושחתים עם שכבת פרג נהדרת מעל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגות בראוניז שוקולד ופרג

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חג הפורים כבר ממש מעבר לפינה, ואם אתם כבר עמוק בענייני חיפוש תחפושות ותכנון משלוחי המנות, תוכלי לשריין כבר מעכשיו מתכון נפלא הזה לבראוניס שוקולדיים במיוחד, שמגיעים עם שכבה נהדרת של פרג, שאין מי שלא ישמח לגלות אותם במשלוח שלו.

השילוב של השוקולד והפרג הוא לא פחות ממושלם, כשהפרג משתלב פה בעדינות, ומקנה סיומת נהדרת ומעט קראנצ'ית לביס.

רצוי מאד להשתמש בפרג שטוחנים לכם במקום. פרג שמאוחסן זמן רב במקום יבש הופך למריר. ואם נשאר לכם עוד פרג אזי רצוי לשמור אותו בהקפאה עד לשימוש הבא.

תמונה של ריבוע בראוניס על גבי מפית

אז מה צריך לצורך העניין?

לבראוניס שוקולד:

  • 200 גרם קוביות/מטבעות שוקולד מריר 60%
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות קקאו לא ממותק
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח


לשכבת הפרג:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח תופח ( או 1/2 כוס קמח + 1/2 כפית אבקת אפיה)
  • 1/2 כוס פרג טחון

תמונה של המצרכים להכנת המתכון


קדימה לעבודה:

  1. מכניסים את השוקולד והחמאה לקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה ולקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
  2. מקציפים במיקסר את הביצים עם שני סוגי הסוכר במשך 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית יותר עד שהשוקולד נטמע כולו בתערובת.
  4. מוסיפים את הקקאו, הקמח, הקינמון וקורט מלח ומערבלים במהירות נמוכה מספר שניות עד שהחומרים נטמעים בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 30*20 שמכוסה בנייר אפייה, ומכניסים להקפאה לשעה.
    תמונה של תערובת הבראוניס בתבנית
  6. מערבבים את כל חומרי שכבת הפרג ומשטחים את התערובת שנוצרה על שכבת שוקולד הקפואה.
  7. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-40 דקות עד ששכבת הפרג מתחילה מעט להזהיב.
  8. מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר.
    תמונה של חיתוך הבראוניס לקוביות
  9. בעזרת נייר האפייה שולפים את העוגה מהתבנית אל משטח עבודה, וחותכים לריבועים שווים.

 

תמונה של ריבועי בראוניס לצד ספל קפה

למשלוחים בקלי קלות פשוט חותכים את המגש שהתקבל לריבועים, ומחלקים את הכמות בין הצלחות. מובן שרצוי לא לשכוח להשאיר כמה בצד גם עבורכם. כדי שיהיה משהו מתוק לנשנש ליד הקפה…

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס