

מתכון לבראוניז טריפל שוקולד: חלב, לבן ומריר
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: עד חצי שעה
- מספר מנות: 5+
בכמה דקות של עבודה ובקערה אחת בלבד מתקבלים בראוניז שוקולדיים מפנקים שכולם אוהבים המשלבים בתוכם שוקולד מריר, חלב ולבן.
חובבי השוקולד, תתכוננו להתאהב!
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 3 ביצים L
- 1/4 כפית מלח
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
- 1 כף קורנפלור
- 50 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה, שוברים את השוקולד מוסיפים חמאה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
- מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך טריפה בין ביצה לביצה.
- מוסיפים מלח, קמח קורנפלור וטורפים רק עד שאחיד.
- קוצצים את השוקולד הלבן והחלב ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
- אופים 18-22 דקות, או עד שקצוות העוגה מתייצבים, אך החלק המרכזי עדיין מעט רוטט.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לקוביות ומגישים.
טיפים ושדרוגים:
- אפשר להוסיף לתערובת גם אגוזים קצוצים לתוספת קראנץ'.
- שומרים את הבראוניז בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4-5 ימים. בימי הקיץ מומלץ לשמור במקרר ולהוציא כ-10 דקות לפני ההגשה.
- חשוב לא לותר על המלח משום שהוא מאזן את הטעמים.
