דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בקלאווה אנגוס בתוספת תפוחי עץ ואגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבקלאווה אנגוס בתוספת תפוחי עץ ואגוזים, מנה ראשונה או עיקרית לראש השנה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 9

מאת: דפני פתיחה

מקומה של הבקלאווה כבר מזמן אינו שמור אך ורק למנה אחרונה מתוקה אלא שהיא ניתנת להכנה גם בגרסה מלוחה, ולשמש כמנה ראשונה או עיקרית, כשעיקרון ההכנה של שכבות דקיקות ומתפצפצות של בצק פילו האוספות אליהן את התערובת הנבחרת, נשאר דומה.

הפעם נכין אותה כמאפה עגול ומרשים שאין כמוהו לאירוח בתקופת החגים, ושאותו מציגים לראווה טרם הוא נפרס ומוגש במנות אישיות, לקול מחמאות הסועדים.

המלית תהיה מבשר משובח של צוואר אנגוס טחון בתוספת מתקתקה של תפוחי עץ, אגוזים ודבש, שמרגע שתהיה מוכנה אזי כל הרכבת הבקלאווה היא משחק ילדים: דפי פילו, מלית וחוזר כהנה.

כדי לחסוך בזמן, את הבקלאווה ניתן להכין מראש, להקפיא לפני האפייה, ולאפות ביום ההגשה. מעט אבקת סוכר לפידור היפהפייה הזו, והרי לכם מנת חג בלתי נשכחת.

תמונה של בקלאווה בתוספת תפוחי עץ ואגוזים

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 9 דפי פילו מופשרים
  • 1 קילו צוואר טרי אנגוס שופרסל טחון פעמיים
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית להברשת דפי הפילו
  • שמן קנולה לטיגון
  • אבקת סוכר להגשה

תמונה נוספת של בקלאווה בתוספת תפוחי עץ ואגוזים

הוראות הכנה: 

דבר ראשון מכינים את המלית:

  1. את הבצלים קולפים וקוצצים, ומטגנים במעט שמן קנולה עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  3. מוסיפים את בשר האנגוס הטחון, את הפלפל, המלח, הפפריקה והקינמון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר היטב דרך ערבוב, עד שהוא מוכן.
  4. קולפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה. מוסיפים לבשר, וממשיכים לטגן יחד.

    תמונה של תפוחי עץ ירוקים מגורדים בפומפייה
  5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת הצימוקים, יוצקים את הדבש וממשיכים לערבב עוד שתי דקות הכל יחד.
  6. מכבים את האש, מעבירים את התערובת לקערה אחרת לצינון מלא בטמפרטורת החדר, תוך שמערבבים מדי פעם, מה שמזרז את הקירור.

עכשיו מרכיבים את הבקלאווה:

  1. משמנים בשמן זית תבנית עגולה בגודל של 28 ס"מ המתאימה לאפייה בתנור ולהגשה.
  2. מניחים עליה דף פילו ומהדקים לתחתית ולשוליים.
  3. מברישים בשכבה דקה של שמן זית ומניחים עוד דף פילו, הפעם לכיוון השני. מהדקים.
  4. מורחים גם את הדף הזה בשכבה דקה של שמן זית, ומניחים חלק מהמלית על הפילו, עד שהיא מכסה אותו. אין לשים שכבה עבה מדי, אלא רק כזו שתכסה את הבצק. מהדקים.
    תמונה של הברשת דפי פילו, שמונחים בתבנית, בשמן זית
    תמונה של חלק מהמלית מונחת בתבנית האפייה
    תמונה מקרוב של בקלאווה אנגוס בתוספת תפוחי עץ ואגוזים
  5. חוזרים על הפעולה שתי פעמים נוספות, כלומר: דף פילו, הברשה בשמן זית, דף פילו, שוב הברשה, ושכבת בשר, ולאחר מכן עוד פעם אחת כזו.
  6. על השכבה האחרונה של הבשר מניחים שלושה דפי פילו באותה הצורה: פילו, הברשה בשמן זית, וחוזר חלילה.
  7. מורחים גם את פני השכבה האחרונה בשמן זית.
  8. בעזרת סכין חדה חותכים ומסירים את כל השוליים העודפים של הפילו מהתבנית.
  9. מניחים במרכז המאפה כוס, וחותכים מסביבה, בסכין חדה, עיגול בבצק.
  10. מהעיגול החתוך, יוצרים חתכים מהאמצע כלפי חוץ בצורה סימטרית שמחלקת את המאפה ל-8 מנות שוות.
  11. מכניסים לתנור, ואופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה יפה של הפילו.
  12. בוזקים מעט אבקת סוכר, ומגישים.

תמונה של הבקלאווה ופרוסה שחתכו ממנה

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.