בלי טיפת קמח: מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בלי טיפת קמח – עוגיות פאדג' שוקולדיות ממולאות בקרם חמאה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד כשרות לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אם אין לחם תאכלו עוגיות! ובמקרה הזה כדאי לכם מאד להכין ולטעום את עוגיות הפאדג' השוקולדיות הללו שטיפת קמח אין בהן, ולפיכך כשרות לפסח וכמובן לכל השנה.

סנדוויץ' רך של שתי עוגיות שוקולדיות שמכינים בקלי קלות, ושטומן בתוכו קרם חמאה עשיר, הוא הפינוק האולטימטיבי כשמתחשק משהו מתוק בחג הפסח, והצרה העיקרית היא שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול אותן.

תמונה של העוגיות לצד קנקן חלב

אז מה צריך? (עבור כ-15 עוגיות סנדוויץ')

לעוגיות:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפיה


לקרם החמאה:

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפיות מים

תמונה של המצרכים להכנת העוגיות

מכינים את העוגיות:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  2. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את קרם השוקולד לתערובת וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהשוקולד נטמע בתערובת.
  4. מוסיפים את הקקאו, את השקדים הטחונים ואת אבקת האפייה ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת עיסה שוקולדית אחידה. התערובת רכה יחסית אך לאחר שלוש דקות היא מתעבה ומתקשה יותר ואז עוברים לשלב הבא:
  5. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומניחים עליו תלוליות קטנות מהתערובת.
    תמונה של הנחת תלוליות מהתערובת על תבנית התנור

    יש להקפיד ליצור ביניהן מרחק די גדול זו מזו משום שהעוגיות תופחות מאד באפייה.
  6. אופים בחום של 180 מעלות 10 דקות בדיוק.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.


מכינים את קרם החמאה:

  1. לתוך המיקסר מכניסים את החמאה הקרה, ובעזרת וו הבחישה (זו שבצורת האות K) מערבלים את החמאה כשתי דקות במהירות גבוהה.
  2. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה.
  3. כשכל כמות אבקת הסוכר כבר בקערה, מגבירים שוב את מהירות המערבל, מוסיפים את הווניל ואת המים ומסיימים את ההקצפה.
    תמונה של מריחת הקרם על העוגיות

  4. מסירים את העוגיות מהתבנית ומכניסים אותן לרבע שעה להקפאה, וזאת בכדי שלא תתפוררנה בזמן שמורחים עליהן את הקרם.
  5. מזליפים מעט מהקרם מעל עוגייה אחת, (ניתן לעשות זאת על ידי שקית זילוף או על ידי מריחה עם סכין, או שילוב של שניהם יחד. מה שנוח לכם), וסוגרים עם עוגייה נוספת.

תמונה של העוגיות בערימה

שומרים במקרר בכלי סגור, ורצוי להניח בטמפרטורת החדר מספר דקות לפני האכילה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס