מתכון לבחש בוכרי: אורז ירוק עם חזה עוף וכבדים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בחש – אורז ירוק עם חזה עוף וכבדים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאורז בחש בוכרי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בימים הקרים של החורף אין כמו להיכנס למטבח ולהכין ארוחת צהריים מחממת וטעימה לכל המשפחה. כזו שתמלא את האוויר בניחוחות של אוכל ביתי, אבל גם שאפשר יהיה להכין בדקות ספורות בסיר אחד גדול שיספיק לכולם, ולמהר ולחזור לתוך הפוך.

ה"בחש", תבשיל מהמטבח הבוכרי, הוא המאכל המושלם לכל הסצינה שתוארה לעיל, והוא מכיל את כל מה שארוחה טובה ומשביעה צריכה לכלול: אורז פרסי רך, עשבי תיבול ריחניים ונתחים קטנים של חזה עוף וכבדים.

כל אלה נכנסים לסיר אחד, מתבשלים לאיטם תוך שמתמזגים ומאחדים את כל הטעמים זה בזה, ויוצרים ארוחה שהיא לא פחות ממעדן שמתאים גם ליום יום וגם לארוחות חגיגיות, ובעיקר כזה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

קערה עם בחש

אז מה צריך שיהיה בבית:

4 כוסות אורז פרסי
400 גרם חזה עוף
300 גרם כבדי עוף
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
6 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל
שמן קנולה לטיגון

סיר עם בחש ואורז ליד

מכינים:

  1. משרים את האורז במים למשך חצי שעה, ומסננים.
  2. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.
  3. ממליחים את הכבדים, צולים על רשת מעל אש גלויה, וחותכים לקוביות.
  4. שוטפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה, וקוצצים דק.
  5. קולפים את הבצל וקוצצים דק.
  6. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  7. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מלבינות.
  8. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עוד כשתי דקות תוך ערבוב.
  9. מוסיפים את כבדי העוף ואת עשבי התיבול ומערבבים.
  10. יוצקים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה.
  11. מתבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר במכסה ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.
  12. מבשלים חצי שעה, ומכבים את האש.
  13. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומכסים במכסה לעוד 15 דקות נוספות.
    סיר עם בחש

עכשיו אפשר לקרוא לכולם, אלא אם כן כבר הריח כבר שלח אותם למטבח והם מחכים ליד השולחן במזלגות שלופים...

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס