מתכון לעוגת משמשים בחושה עם דובדבנים ושוקולד לבן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בחושה בחמש דקות – עוגת משמשים ודובדבנים עסיסית עם פתיתי שוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת משמשים בחושה עם דובדבנים ושוקולד לבן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

את העוגה הזו צריך להכין ממש ממש מהר. מהר לרוץ ולקנות משמשים כי זו עוגה שלא מחכה לשבוע הבא. משמשים צריך לקנות מיד כשרואים אותם בחנויות, אחרת הם פשוט נעלמים כמו שהם מופיעים. מכירים את הפרסומת הזו מפעם – אבל הרגע היה? אז ככה בדיוק!

אין פרי שעונתו קצרצרה כמו של המשמש, ולכן רצוי לקנות ממנו כמות נכבדה, גם אם הם נראים קשים עדיין. יום יומיים על השיש והם רכים ומוכנים שתכינו מהם שלל עוגות, ריבה, גלידות ושאר מעדנים שאת כולם ניתן להקפיא וליהנות מהפרי הנפלא הזה גם כשהוא כבר לא פה.

משמשים עבורי הם זיכרון ילדות. כמו אורח אהוב שמגיע לביקור קצרצר של פעם בשנה ומביא איתו טעמים, ריחות ומלא הפתעות. כי עבור ילדים שגדלו בתקופה נטולת מחשבים ועם ערוץ אחד בטלוויזיה, המשמש היה מקור בלתי נדלה למשחקי חצר שהיו מעסיקים אותנו שעות על גבי שעות בניסיונות לקלוע את הגוגואים למטרות הקטנות שהצבנו לעצמנו.

פעם ניסיתי לעניין את ילדיי במשחק הגוגואים. זה עבד לשלוש דקות בדיוק שלאחריהם הושלכו כלאחר כבוד לפח האשפה. קצת היה לי עצוב, אבל לפחות יצאה מזה יופי של עוגה.

תמונה של פרוסות מהעוגה מוגשות בצלחת


החומרים:

  • 6-7 משמשים רכים
  • 15 דובדבנים חמוצים מגולענים קפואים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 גביע יוגורט
  • 100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת המערבל את החמאה ואת שני סוגי הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה מעט.
  2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול. כל ביצה נכנסת לאחר שקודמתה נטמעת היטב בתערובת.
  3. עוצרים את ההקצפה ומוסיפים לתערובת את תמצית הווניל, הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והיוגורט.
  4. ממשיכים להקציף במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. קוצצים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות בסכין ומוסיפים אותו לתערובת.
    עוד ערבול קצר ואיטי עד שהשוקולד מתערבב וזהו.
    תמונה של העוגה בתבנית לפני האפייה
  6. יוצקים את התערובת לתבנית עוגה מלבנית בגודל של כ-25-27 ס"מ. זה נראה כאילו העוגה תצא נמוכה אבל זה בסדר. היא תופחת יפה, וגם המטרה הסופית היא לקבלת ריבועי עוגה לא גבוהים מדי.
  7. שוטפים את המשמשים ומייבשים אותם, ומניחים אותם בצורה שווה על התערובת כאשר החלק החצוי שלהם הוא על הבצק. כלומר – הכיפה כלפי מעלה.
  8. בין המשמשים מפזרים את הדובדבנים הקפואים.
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב.

מכיוון שמדובר בפרי יש לשמור את העוגה במקרר. היא טעימה מאד קרה אך חימום של כמה שניות במיקרוגל לפני האכילה יעשה לה יופי של שירות. ואם תפגיזו בכדור גלידה ליד, אז בכלל שיחקתם אותה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסות ממנה מוגשות בצלחת

אתם עוד פה? רוצו להכין! תכף נגמרים המשמשים…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס