מתכון לבורקיטס קלאסיים עם מלית תפוחי אדמה וגבינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורקיטס קלאסיים עם מלית תפוחי אדמה וגבינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבורקיטס עם מלית תפוחי אדמה וגבינה בולגרית

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בחג הסוכות אין כמו לשבת בסוכה עם המשפחה והחברים, לצחוק ולפטפט עד השעות הקטנות של הלילה, ובין לבין לנשנש דברים טעימים.

בין אם אתם מארחים ובין אם אתם אושפיזין, אף אחד לא יתנגד שתניחו על השולחן צלחת נאה ובה ערימה מפתה וריחנית של בורקיטס נימוחים שפשוט אי אפשר יהיה להפסיק לזלול.

הבצק של הבורקיטס הללו הוא פשוט מושלם. מבחינת עבודה הוא ידידותי ומתמסר בקלות, ולאחר האפייה יוצא עדין ופריך, ועוטף ברכות את המלית המצוינת שלהם.

אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה, או לאפות ולהפשיר ורק לחמם. כל מה שתבחרו, העיקר שבסוכה שלכם יהיה שמח וטעים!

תמונה של הבורקיטס מוגשים בצלחת ולצידם קערית פלפלים ירוקים כבושים

אז למה אתם מחכים? תדאגו שיהיה בבית: (עבור כ-25 יחידות)

לבצק:

  • 2+1/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כפית מלח


למלית:

  • 1 תפוח אדמה מבושל
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור


לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

 

מפשילים שרוולים ומכינים:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים 2-3 דקות בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
    תמונה של הבצק
    תמונה של רידוד הבצק

מכינים את המלית:

  1. מועכים בממחה את תפוח האדמה לפירה, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, בוזקים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול.
  4. שימו לב שהבצק לא יהיה דק מדי, כדי שיהיה קל ונוח למלא ולקפל אותו.
  5. יוצרים עיגולים בבצק בעזרת חורצן או כוס.
  6. במרכז כל עיגול מניחים תלולית קטנה מהמלית.
  7. סוגרים את עיגול הבצק ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים בתבנית המכוסה בנייר אפיה.
    תמונה של יצירת עיגולים בבצק בעזרת חורצן
    תמונה של הנחת מלית במרכז כל עיגול
    תמונה של הבורקסים לפני האפייה בתנור
  8. ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק.
  9. את השארית של הבצק שנוצרה סביב העיגולים מאחדים, לשים, ומרדדים שוב.
  10. יוצרים שוב עיגולים, ממלאים וסוגרים, וכך עד שנגמר כל הבצק.
  11. מורחים את הבורקיטס בביצה הטרופה ובוזקים מעל שומשום.
  12. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ – 30 דקות עד להזהבת המאפים.
  13. מגישים לצד צלוחית של פלפלונים כבושים וטעימים שירעננו את הפה בין ביס לביס!

חג סוכות שמח!

תמונה של הבורקסים מוגשים לצד פלפלים כבושים של מותג שופרסל

תמונה של בורקיטס על גבי מגבת ולצד פלפלים ירוקים כבושים

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס