מתכון לבורקיטס חצילים וגבינות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורקיטס חצילים וגבינות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה בורקיטס חצילים וגבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חומרים: 

החומרים לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 לבן או אשל
  • חצי כוס שמן

החומרים למלית:

  • 500 גרם חציל קלוי על האש (אפשר מקופסא)
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות קמח
  • לציפוי- ביצה טרופה וגבינה צהובה מגוררת
  • שומשום אם רוצים

אופן ההכנה:

  1. לשים את חמרי הבצק ומניחים במקרר לשעתיים.
  2. מערבבים את חמרי המלית יחד.
  3. משטחים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח ויוצרים עיגולים בעזרת כוסות.
  4. מניחים מעט מן המלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הקצוות. מורחים בביצה ומפזרים מעט גבינה צהובה מלמעלה.
  5. אופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה, משהו בין 20-30 דקות.

תמונה של הבורקיטס

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס