בורמוליקוס גבינה עם עשבי תיבול - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בורמווליקוס עם גבינות ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבורמוליקוס עם גבינות ועשבי תיבול

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אצלנו בבית, פסח הוא לא פסח בלי בורמווליקוס! אותן לביבות מצה שמנמנות ומטוגנות, שבמקור נהוג להגיש עם ריבת תותים או סתם סוכר שבזוק מעל.

עם השנים העברנו את הנפלאות הללו קצת שדרוגים, עד שהוכרזה הגרסה האהובה עלינו ביותר, כמנצחת, והיא זו המשלבת בהן קצת גבינות טובות ועשבי תיבול טריים.

לביבות מצה בתוך קערה ולצידם עגבניות שרי

וההכנה? אין יותר קל ממנה: משרים את המצות במים עד לריכוך, סוחטים, מערבבים עם שאר המרכיבים ומטגנים.

כל כך פשוט וקל להכין, כמה דקות של עבודה, ומקבלים בורמווליקוס נוטפי גבינה ומלאי טעם, שמושלמות לארוחת בוקר או ערב בכל אחד מימי חול המועד. מגישים חם לצד סלט ירקות רענן ואתם מסודרים!

בורמוליקוס בתוך קערה ולצידו עגבניות שרי ואבוקדו

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

6 מצות
4 ביצים
250 גרם גבינת פטה 5%
200 גרם גבינת גאודה מגורדת
½ כוס עירית קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
מעט מלח
שמן לטיגון
מצות מפורקות בתוך קערה ולצידן גבינות

אופן ההכנה:

  1. שוברים את המצות ומשרים אותן במים עד לריכוך. סוחטים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, ומערבבים.
  3. מחממים במחבת נון סטיק שמן בגובה של כ-2 ס"מ (חשוב שמן עמוק כדי שהלביבות לא תידבקנה לתחתית)
    בורמוליקוס חתוך ולצידו בורמוליקוס בקערה
  4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, נותנים מעיכה קלה כדי שיהיו קצת פחוסים, ומניחים בשמן.
  5. מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים עד להזהבה.
    לביבות מצה בתוך קערה ולצידן עגבניות שרי ואבוקדו

 

לעוד מתכונים לפסח, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס