מתכון ללחמניות בואיקוס גבינה וזיתים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בואיקוס חגיגיים במיוחד עם הפתעת זיתים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחמניות בואיקוס גבינה וזיתים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

חודש יוני הוא חודש עמוס בחגיגות. מסיבות סוף שנה בבתי הספר ובגנים, בחוגים השונים, ואפילו ימי הולדת אחרונים לילידי הקיץ שטרם הספיקו לחגוג.

לכל מסיבה שכזו, בנוסף לשולחן הממתקים אפשר להוסיף לשולחן הכיבוד גם בואיקוס חגיגיים במיוחד שישמחו להחליף את הבורקס המוסרתיים ואת חצאי הפיתות עם החומוס והשוקולד.

המדובר הוא בלחמניות גבינה רכות ועסיסיות, המלאות בכל טוב, שמכינים בחמש דקות בדיוק בערבוב מהיר של החומרים בקערה, ואשר הפעם שידרגנו גם עם זיתים קצוצים שמשבחים ביותר את טעמן.

בנוסף להעשרת השולחן החגיגי חשוב לציין כי הן טעימות בטירוף ומשביעות, ויכולות בשקט להחליף גם ארוחת ערב או בוקר מזינה.

תמונה של הבואיקוס במנז'טים מוגשים לצד ירקות

החומרים: (לכ- 30 בואיקוס)

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 2 שקיקים של אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס טבעות זיתים
  • 3/4 כוס שמן


לזרייה מעל הבואיקוס:

  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת


עוד צריך:

  • מנז'טים צבעוניים מנייר קשיח
  • ספריי שמן

תמונה של המצרכים להכנת הבואיקוס


מכינים:

  1. מרססים את פנים המנז'טים בתרסיס שמן, ומניחים בתבנית התנור.
  2. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ולשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים אותם במנז'טים.
    תמונה של הבואיקוס במנז'טים לפני האפייה

  4. מורחים מעל כל כדור בצק מעט ביצה טרופה וזורים מעט גבינה צהובה מגורדת.
  5. אופים בחום של 150 מעלות כ -45 דקות עד להזהבה.

תמונה של הבואיקוס במנז'טים לאחר האפייה ולצד ירקות

 

 

ועוד הפתעה נעימה – ניתן להכין מראש ולהקפיא. כשרוצים להגיש פשוט מוציאים כשעתיים לפני הזמן להפשרה בטמפרטורת החדר, או שמפשירים במיקרוגל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס