בואיקוס בריאות רכים ונימוחים
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בואיקוס בריאות רכים ונימוחים

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 30 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הבואיקוס הללו הם מסוג הדברים שתמיד טוב שיהיו במקפיא. גם בתקופת החופש הגדול, שאין אידיאלי מהם לקחת כצידה ליום כיף בים או בבריכה, וגם בשנת הלימודים ההולכת וקרבה, שם תשמש אותנו העובדה שלא צריך לקום בבוקר ולהתחיל להשקיע בסנדוויצ'ים.

הם כל כך טעימים ומשביעים, ומכילים את מה שהגוף זקוק לו בכדי לתפעל את האנרגיה היומית: עם פחמימות (קמח לבן בתוספת סובין), גבינות וביצים. חשוב לציין שתוספת הסובין במתכון הזה היא מוצלחת במיוחד והופכת אותם להרבה יותר מסתם לחמניות גבינה. היא מעניקה להם מרקם רך במיוחד, יתרונות בריאותיים וסיוע בחילוף חומרים מוצלח.

לפני שתשאלו, אוסיף שההקפאה אינה משפיעה כלל על האיכות שלהם, ובבוקר כשממהרים אין צורך אפילו להתעסק עם ההפשרה שלהם. פשוט מכניסים לשקית כשהם קפואים, ועד לשעת הארוחה הם כבר מגיעים בדיוק לטמפרטורה הנכונה.

אני מראש מכינה כמות כפולה וכך דואגת שהמקפיא שלי יכיל כמות גדולה של בואיקוס, ותאמינו לי שהם נחטפים ומתחסלים הרבה יותר מהר משניתן לשער.

אז מה צריך שיהיה בבית?

3.5 כוסות קמח
1 כוס סובין חיטה
1.5 שקיקים של אבקת אפיה
2 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית 5%
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס שמן
1 כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרופה
מעט גבינה צהובה מגוררת
שומשום

אופן ההכנה:

  1. מכניסים יחד את כל החומרים לקערה גדולה, ולשים לבצק חלק ואחיד.
  2. יוצרים מהבצק לחמניות עגולות בגודל של כדורי פינג פונג, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יש להקפיד על רווחים בין האחת לשניה בכדי לאפשר תפיחה.

  3. מורחים את הבואיקוס בביצה טרופה ובוזקים מעט גבינה צהובה מגוררת ושומשום.
  4. אופים בחום של 150 מעלות 30-40 דקות, עד שהבואיקוס מזהיבים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס