דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארטיק בננה וחמאת בוטנים עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 10

החופש הגדול בעיצומו, ואם אתם וגם הילדים כבר מתחילים לטפס על הקירות, זה הזמן לפנות אחר צהריים אחד בבית, להדליק את המזגן ולהעביר כמה שעות של כיף בפעילות קרירה וטעימה במיוחד של הכנת ארטיקים מהשילוב המנצח של בננות וחמאת בוטנים.

הפעילות המהנה להורים ולילדים מורכבת מכמה שלבים: בראשון משחילים פרוסות בננה מרוחות בחמאת בוטנים על שיפוד או מקל ארטיק צבעוני שקונים בחנויות המתמחות בכלים חד פעמיים, כשבמקרה שלי השתמשתי אפילו בקשים צבעוניים קשיחים שהיו מעולים למטרה.

מקפיאים את השיפוד לשעה קלה, טובלים אותו בציפוי שוקולד שגם מכינים יחד בבית, ועוברים לחלק המשמח ביותר - קישוט בסוכריות צבעוניות. התוצאה – ארטיק משמח עיניים ופה, כשכל ביס ממנו הוא אושר קריר ומתוק.

אז מה צריך שיהיה בבית?

5 בננות
חמאת בוטנים

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אביזרים:

שיפודי עץ, מקלות ארטיק/סוכרייה/קשים קשיחים

ואיך מכינים? פשוט מאד:

פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

מורחים 4 פרוסת בננה בחמאת בוטנים, ומשפדים כל פרוסה על השיפוד או המקל שהכנו.

סוגרים בפרוסת בננה. ומניחים את השיפוד על צלחת.

חוזרים על הפעולה עד לסיום הבננות.

מניחים על צלחת ומכניסים להקפאה לשעה.

לאחר זמן ההקפאה מכינים את ציפוי השוקולד:

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן, בפולסים קצרים תוך ערבוב, עד לקבלת קרם חלק.

יוצקים את הציפוי לתוך כוס עמוקה כך שיהיה לנו קל לטבול את השיפודים.

טובלים את השיפודים בשוקולד, מנערים עודפים, ומיד טובלים בסוכריות צבעוניות. (רצוי לעבוד על דפי אפייה למניעת לכלוך)

מניחים על צלחת ומחזירים להקפאה לשעה נוספת.

מוציאים מההקפאה וזוללים!!!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.