מתכון לארטיק אבטיח ביתי מפירות טריים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארטיק אבטיח ביתי מפירות טריים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לארטיק אבטיח ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 8 קרטיבים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אחד מזיכרונות הילדות הכי טעימים שלי בחופש הגדול הוא ארטיק אבטיח קר וצונן שקנינו במכולת השכונתית, ואשר התלקק ונזל, וצבע את הפנים, הידיים והבגדים בצבעי ירוק ואדום. הייתי נכנסת הביתה היישר אל מחאותיה הנמרצות של אמא, תוך שנלקחנו (אני והבגדים) כלאחר כבוד אל המקלחת ומכונת הכביסה, שגם לאחריהם זכורים לי עוד רגעים רבים וארוכים בהם הייתי חורצת לשון אל מול המראה, בציפייה לראות מתי תחזור לצבעה הטבעי.

מתכון לארטיק אבטיח ביתי

הימים השתנו, והרצון להכין דברים בצורה קצת יותר טבעית ובריאה כבר כאן, וגם את ארטיק האבטיח ניתן להכין היום מפירות טריים, וללא כל תוספת של חומרים משמרים וצבעי מאכל.

בשווקים אפשר למצוא בלי סוף שבלונות של ארטיקים באין ספור צורות וגדלים, וההכנה של קרטיב ביתי מפירות טעימים ומלא בוויטמינים היא יותר קלה מקלה.

מה שכן, יש צורך להשתמש בתבנית עומדת ולא כזו ששוכבת, מכיוון שאנחנו צריכים ליצור מצב שבו הצבע האדום הוא למטה והירוק למעלה. כמו כן, יש להשתמש במקלות של ארטיק שקונים בנפרד, ולא במקל שמגיע עם מכסה לשבלונת הארטיקים, ותיכף תבינו גם למה.

ארטיק פירות ביתי

מקלות של ארטיק אפשר לקנות בכל חנות יצירה, ואפשר לקנות אותם בצבע טבעי ואם רוצים, אפילו לצבוע אותם בצבע מאכל.

ארטיק אבטיח, מכינים, רובו ככולו, מ- אבטיח, כמובן. איתו נמלא את רוב השבלונה, ונשאיר מעט מקום עבור החלק הירוק, שעבורו נשתמש בקיווי, שמגיע באופן טבעי עם גרעינים קטנים, וכך ניתנת תחושה ויזואלית ממש של אבטיח.

לתערובת הפרי נוסיף מעט סירופ מייפל שיוסיף לו עוד מעט מתיקות וטעם, ובעצם, לאחר שאנו יוצקים את התערובת לתבנית, המקפיא כבר יעשה את העבודה.

מתכון לארטיק פירות ביתי ומרענן לקיץ

אז בקיצור ולעניין מה צריך שיהיה לנו בבית?

500 גרם אבטיח נטו ללא קליפה
4 יחידות קיווי
3 כפות סירופ מייפל
בנוסף כמובן:
8 תבניות לארטיקים
8 מקלות לארטיק

מכינים:

  1. מכניסים למעבד מזון או בלנדר את האבטיח וכף של סירופ מייפל.
  2. טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית.
  3. יוצקים לתבניות של ארטיקים עד ל -3/4 מהגובה.
  4. נועצים מקל ארטיק בתוך נוזל האבטיח, ומיישרים כך שיהיה במרכז.
    מתכון ביתי לארטיק פירות ממכר
  5. מכניסים למקפיא לשעה.
  6. טוחנים את הקיווי במעבד מזון או בלנדר, ביחד עם 2 כפות של סירופ מייפל, וממלאים את תבניות הארטיקים עד סוף השבלונה, מסביב למקל שכבר נעוץ שם.
  7. מכניסים להקפאה של 12 שעות לפחות.
  8. כדי לחלץ את הארטיקים מהתבניות, יש להניח את התבניות למספר שניות בקערה עם מים רותחים, והם נשלפים בקלות!
    הכנת ארטיק פירות ביתי מפירות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס