דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחת פתיתים ברוטב בולונז

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפתיתים ברוטב עגבניות עם בשר טחון

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5-6 מנות

מאת: דפני פתיחה

החופש הגדול התחיל באופן רשמי, מה שאומר הרבה יותר בילויים מחוץ לבית, ים בריכה, והרבה יותר פיות רעבים, שבוודאי ישמחו לשמוע שאנו כאן פותחים חודש של קיץ כחול לבן עם שפע של מתכונים ישראליים מתוצרת מקומית שהיא גאוות המדינה שלנו.

בימים החמים והעמוסים האלה אין כמו להכין סיר גדול של פתיתים ברוטב בולונז אשר טומן בתוכו מרכיבים של ארוחה שלמה ומשביעה, ואשר שיחכה לילדים החמודים בחזרם מהקייטנות, או לאלה שרק פוקחים חצי עין עצלה לקראת הצהריים.

מבשלים את הפתיתים במים בדיוק כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ומערבבים עם רוטב נהדר של בשר טחון ועגבניות, המועשר גם באפונים קטנים וחמודים.

בכמה דקות מתקבל סיר מופלא שמתחסל ברגע, גם על ידי ההורים וגם על ידי הילדים. אז תכינו כמות כפולה! שלא תגידו שלא אמרתי...

תמונה של פתיתים ברוטב בולונז מוגשים בקערות

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 1 חבילה פתיתים בצורת קוסקוס
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 260 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה אבקת שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון

מכינים:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים ומוסיפים את הפתיתים.
  2. מבשלים כמה דקות עד שהפתיתים מתרככים.
  3. מעבירים למסננת, ושוטפים. מניחים את המסננת בקערה כדי שהמים ימשיכו לטפטף החוצה, ובינתיים מכינים את הרוטב:
  4. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים, וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב ופירור הבשר, עד שהבשר נעשה.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הצ'ילי ומערבבים עם הבשר כשתי דקות.
    תמונה של חבילת פתיתים ולצידה קערות פתיתים ברוטב בולונז
  7. מוסיפים את האפונה הקפואה ואת המים ומביאים לרתיחה.
  8. טועמים, ומוסיפים מעט מלח באם יש צורך.
  9. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר במכסה.
  10. מבשלים חצי שעה, תוך שמערבבים מדי פעם.
  11. מוסיפים את הפתיתים המסוננים לתוך הסיר, ומערבבים היטב עם תכולתו.
  12. מכסים שוב את הסיר במכסה ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות נוספות.
  13. מערבבים, ומכבים את האש.
  14. משתדלים להשאיר תחת מכסה סגור עוד עשר דקות להתחזקות הטעמים, אבל אם לא עמדתם בפיתוי וכבר התחלתם לזלול, אז לא נורא.

תמונה של קערות פתיתים ברוטב בולונז

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.