מתכון לעוף עם אורז וגזר בשקית אפייה בתנור - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחת עוף עם אורז וגזר בשקית אפייה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 6

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

לאט לאט מתחילים לחזור לשגרה, מה שאומר קצת פחות שעות בבית, כך שהצורך לדאוג לארוחת צהרים מהירה שלא תשרוף לנו חצי יום וחצי מקרר היא רק מתבקשת.

לצורך ההכנה של המנה הבאה, שתושיב את כל המשפחה מול השולחן בציפייה לבאות, אין כל צורך בהכנות מוקדמות, לא בטיגונים מיותרים, ולא בערבובים. פשוט זורקים את כל המרכיבים לתוך שקית אפייה, יוצקים את הרוטב ומכניסים לתנור, שכבר יעשה בעצמו את העבודה.

לאחר שעה קלה נשלוף מתוכו ארוחה נהדרת של אורז רך ומתובל בתערובת של גזר ובצל, עם כרעיי עוף שמנמנים ועסיסיים שבמהלך האפייה הספיגו את האורז בטעמים נפלאים, וכל שצריך הוא לפתוח את השקית, לנשום אל קרבינו את הניחוח המשכר שעולה מתוכה, ולהגיש.

מתכון לעוף עם אורז

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

3 כרעיים חצויות לשוק וירך (סה"כ 6 נתחי עוף)
2 כוסות אורז
2 גזרים
1 בצל
1 כוס יין לבן יבש
½ כוס רוטב סויה
1 כף דבש
2 כוסות מים
1 כפית גדושה מלח

מוצרים לפני ההכנה של העןף

מכינים:

  1. שוטפים את האורז ומסננים.
  2. קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה או במעבד מזון.
  3. קולפים את הבצל וקוצצים דק.
  4. מערבבים את האורז עם הגזר המגורד והבצל.
  5. מכניסים את תערובת האורז לתוך שקית אפייה.
  6. מוסיפים לשקית את נתחי העוף.
    מתכון עם עוף בתנור
  7. מערבבים בקערה את היין עם רוטב הסויה, הדבש, המים והמלח.
  8. יוצקים את הנוזלים לתוך השקית וסוגרים אותה.
  9. מניחים את השקית בתבנית, מחוררים את חלקה העליון במספר מקומות בקיסם, ומכניסים לתנור.
  10. אופים בחום של 220 מעלות עשרים דקות ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות.
  11. אופים שעה עד להזהבה יפה של העוף.
  12. מוציאים מהתנור, פותחים את השקית תוך שנזהרים מהאדים החמים שיוצאים מתוכה, מעבירים את התכולה אל התבנית ומגישים.
    עוף עם אורז טעים ומשביע

טיפ – אם תרצו לשדרג את המנה, תוכלו להוסיף לשקית גם שני תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, פרחי ברוקולי ועוד ככל העולה על דעתכם וטעמכם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס