מתכון קל להכנה לארוחה מהירה ומלאה שמכינים במשרד ב-15 דקות - מגזין שופסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחה מלאה שמכינים במשרד ב-15 דקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לארוחה מהירה של חזה עוף מתובל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 1 ארוחה

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מכירים את זה שהגעתם לעבודה ולא הספקתם להכין ארוחת צהרים יום מראש, כשבמקרה כזה, האופציות הן להזמין אוכל, או פשוט לרעוב ולנשנש כל מה שבהישג יד עד שתגיעו הביתה? אז לא עוד!

מהיום, גם אם לא מספיקים להכין את הארוחה מראש, אני אלמד אתכם טריק קטן ופשוט, שבו מביאים איתכם למשרד את חומרי הגלם הבסיסיים, ותוך 15 דקות מרכיבים ארוחה טעימה, משביעה ומאוזנת, שאני בטוחה שתאמצו פעמים רבות.

יותר מהר מהשליח, יותר מהר מלרדת למסעדה הקרובה ולחכות בתור, ובטח יותר זול מכל האופציות הללו. בתום הזמן הקצר שבו תכינו את הארוחה תקבלו צלחת נהדרת המכילה חזה עוף מתובל ועסיסי בתוספת שעועית, ואטריות אורז עם ירקות ברוטב אסיאתי.

אז מה צריך שיהיה במשרד באופן קבוע:

טוסטר לחיץ, קומקום מים חמים ומיקרוגל.

אני מניחה שברוב המשרדים יש את המכשירים הללו, ואם לא, אז זה הזמן להתחדש בהם, שכן הם ישמשו אתכם בשיטה הזו רבות.

אז מה ואיך עובד הפטנט?

את חזה העוף מביאים איתכם מהבית, כשהוא כבר מתובל וארוז בתוך נייר אפייה ונייר כסף. מדובר בדיוק בחצי דקה עבודה. יותר מהר מלהכין סנדוויץ'.

בעבודה שומרים אותו במקרר, כך שלפני הארוחה, כל מה שיישאר זה להכניס אותו לטוסטר הלחיץ. חזה העוף צריך 15 דקות בדיוק כדי להיות מוכן בשיטה הזו, והוא יוצא כל כך עסיסי ורך, שכן כל הנוזלים נשארים בתוכו, שפשוט כדאי לאמץ את הרעיון הזה גם בבית.

מתכון להכנה מהירה של חזה עוף מבושל

בזמן שחזה העוף נצלה לו בטוסטר, מכינים את התוספת:

מכניסים לצלחת עמוקה את אטריות האורז ושופכים עליהם מים רותחים.

לתוך כוס מכניסים לקט סיני קפוא, וגם עליהם שופכים מים רותחים.

לאחר 10 דקות מסננים את המים, מערבבים את אטריות האורז עם הירקות ויוצקים עליהם את הרוטב שמכינים בשנייה מרוטבי סויה וצ'ילי.

מכניסים את התערובת הזו לדקה וחצי למיקרוגל, ומערבבים.

מתכון קל להכנה עם אטריות אורז

מתכון לארוחה מהירה של עוף מתובל

זהו, הארוחה מוכנה!

מוציאים את חזה העוף מהניירות שבהם הוא עטוף, מעבירים לצלחת, ומניחים לצידו את אטריות האורז והירקות.

בתאבון!

ועכשיו בקיצור ולעניין, מה מביאים מהבית:

* חזה עוף מתובל עטוף בנייר אפייה + נייר כסף.

החומרים להכנת חזה העוף:

חזה עוף משוטח לשניצל
קצת שעועית קפואה
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית שום גבישי
1/2כפית מלח
1 כפית שמן

* חופן אטריות אורז
* כמות של כוס לקט סיני קפוא

* שקית או כלי עם:

2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חזה עוף נכנס לטוסטר

מכינים את חזה העוף:

  1. יוצקים את התבלינים על חזה העוף ומורחים אותו היטב מכל הצדדים.
  2. מפזרים עליו שעועית ירוקה.
  3. עוטפים בנייר אפייה ואז בנייר כסף.
  4. שומרים במקרר.
  5. בעבודה מכניסים לטוסטר לחיץ ל-15 דקות בדיוק.

מכינים את אטריות האורז:

  1. בזמן שחזה העוף בטוסטר, מניחים את אטריות האורז בצלחת עמוקה ויוצקים עליהם מים רותחים.
  2. מניחים את הלקט הקפוא בכוס ויוצקים על הירקות מים רותחים.
  3. לאחר 10 דקות מסננים.
  4. יוצקים את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי על האטריות, מערבבים, ומכניסים למיקרוגל לדקה וחצי.
  5. מערבבים, ומוכן.
    הנה המתכון של חזה עוף מוכן

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס