דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחה מלאה בתבנית אחת – דג דניס טרי אפוי על גיבץ' ירקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג דניס אפוי על גיבץ' ירקות בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 1-2

רגע לפני שנתחיל עם מתקפת המתוקים של חג הפורים, יש לנו עוד הזדמנות אחת לארוחה בריאה ומזינה שמכינים ממש בקלי קלות בתבנית אחת של התנור, ואשר כוללת דגי דניס טריים שנאפים על גבי גיבץ' ירקות נימוח שסופג את טעמם ומשמש להם תוספת מושלמת ומשביעה.

בכדי להשוות את זמן האפייה השונה של הדג והירקות, אנו נאפה ראשית את הירקות עד לריכוך, ולאחר מכן נוסיף את הדגים לזמן האפייה הקצר הדרוש להם. כך נרוויח מצד אחד גיבץ' רך ועשיר בטעמים ודגים עסיסיים שנאפו בדיוק במידתם מצד שני.

תמונה של דגי הדניס בתבנית על גיבץ' ירקות

תתחילו להוציא מן המקרר והמזווה:

  • מארז של 2 דגי דניס טריים שופרסל
  • 2 כפיות של שום כתוש
  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 בטטה גדולה
  • 1 חציל גדול
  • 1 פלפל אדום
  • 400 גרם כרוב ניצנים טרי (כ-15 יח')
  • 2 כפות רוטב דגים
  • שמן זית לתיבול
  • מלח

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

תמונה של הדג וירקות חתוכים על גבי קרש חיתוך


מכינים בקלי קלות:

  1. מוציאים את הדגים מן האריזה ושוטפים אותם. חורצים בכל אחד מהם שלושה חריצים בסכין חדה.
  2. הדגים מגיעים כשהם מנוקים ועם חתך רוחבי שניתן למלא, ולשם מכניסים ומורחים את השום הכתוש.
  3. את פרוסות השום נועצים בחריצים שיצרנו בסכין.
  4. קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות.
  5. שוטפים את החציל וחותכים אותו לקוביות.
  6. שוטפים את הפלפל האדום וחותכים לקוביות.
  7. שוטפים את כרוב הניצנים.
    תמונה של גיבץ' הירקות בתבנית
    תמונה של הדג והירקות בתבנית לפני האפייה בתנור
  8. מערבבים את כל הירקות ומניחים אותם בתבנית המותאמת לתנור.
  9. מזליפים עליהם מעט שמן זית, יוצקים את רוטב הדגים ומתבלים בפפריקה ובמלח.
  10. מערבבים שוב ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות תוך שמערבבים מדי פעם.
  11. לאחר פרק זמן בודקים שהירקות התרככו כמעטי לחלוטין ומניחים עליהם את הדגים.
  12. יוצקים עליהם עוד קצת שמן זית וממליחים מעט, ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דקות עד שבשרם מלבין מבפנים והם מתחילים להזהיב מבחוץ.

תמונה של הדג והירקות בכלי הגשה

מגישים חם ונהנים מכל ביס.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.