מתכון לאורז (מאתמול) מוקפץ עם ירקות וצ'ילי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחה מלאה בחמש דקות – אורז מוקפץ עם ירקות וצ'ילי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למוקפץ ירקות ואורז (מאתמול)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

האורז שנשאר במקרר מאתמול, יכול להיות הארוחה של היום. ההנחה הזו הולידה במטבחי אין ספור מנות חדשות וטעימות, עד שלעתים קרה שהכנתי במיוחד כמות גדולה יותר של אורז בשביל שיישאר למחר.

אורז בן יום – יומיים שאף אחד כבר לא רוצה לאכול, קצת יבש וקצת דביק, ישתלב נפלא בתערובת של קציצות, בפשטידות, ובמנה הנהדרת שלפניכם שהפכה להיות הלהיט החדש אצלנו בבית.

בחמש דקות עבודה מקפיצים קצת ירקות, מתבלים בצ'ילי וסויה, ומוסיפים את האורז המוכן. אם יש לכם בבית ווק, זה הזמן להתחיל להשתמש בו, הדפנות המעוגלות שלו יתמודדו יפה עם כמות החומרים וייטיבו עם מלאכת ההקפצה והערבוב. במידה ואין, גם מחבת גדולה ועמוקה (סוטאז') תעשה עבודה מצוינת.

הירקות בהם השתמשתי להכנת המנה הזו כמובן ניתנים לגיוון ואפשר להפחית או להוסיף כל ירק אחר שאתם אוהבים ושיש לכם במקרר כגון פטריות טריות, ברוקולי, שעועית ירוקה/צהובה, חצילים וכיוצא בזה.

המנה בגרסתה זו יפה גם לצמחונים ולטבעונים. לתוספת חלבון במנה ניתן להוסיף גם ביצה מקושקשת בשלב הסיום, או מספר נתחי חזה עוף מטוגנים. לפינוק מושלם הוסיפו מעל המנה המוגמרת גם מעט בוטנים קלויים קצוצים, וההנאה מובטחת.

טיפ קטן להצלחה גדולה – את הירקות יש להקפיץ מהקשה אל הקל. כל ירק מטגנים אך מעט ומוסיפים את הבא בתור. חשוב שהירקות לא יתרככו יותר מדי אלא יישארו מעט קראנצ'ים.

תמונה של המוקפץ במחבת

החומרים:

  • 4 כוסות אורז מבושל קר
  • 1 בצל יבש
  • 2 גבעולי בצל ירק
  • 2 גזרים
  • 1 גמבה
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1 כוס גרגירי תירס קפואים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 3/4 כוס צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • קמצוץ פתיתי צ'ילי חריף יבש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

בשלב ראשון מכינים את הירקות:

  1. קולפים את הבצל היבש וקוצצים אותו.
  2. מנקים את גבעולי הבצל הירקות וחותכים אותו לרצועות באורך של כשני ס"מ.
  3. קולפים את הגזרים, שוטפים אותם וחותכים אותם לרצועות דקות.
  4. שוטפים את הגמבה, מסירים את ליבת הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
  5. את הכרוב חותכים לרצועות דקות.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת האורז המוקפץ
  6. מחממים שמן במחבת ומכניסים את שני סוגי הבצלים. מטגנים עד שהבצל היבש הופך לשקוף.
  7. מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הגמבה וממשיכים להקפיץ יחד.
  8. מוסיפים את הכרוב וממשיכים להקפיץ.
  9. מוסיפים את האפונה והתירס הקפואים ומערבבים עד שהם מתחילים להפשיר וכל המנה מתחילה להגיר נוזלים.
  10. בשלב הזה מוסיפים את כל הצ'ילי, הסויה ושאר התבלינים וממשיכים לבשל יחד כחמש דקות.
  11. מוסיפים את האורז, מערבבים עד שהאורז מתחמם כולו ומכבים את האש.

תמונה של האורז המוקפץ במחבת ולצידו קערית אורז

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס