ארוחה בסיר אחד: מתכון לאורז מג'דרה עדשים שחורות עם גזר ועוף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ארוחה בסיר אחד: מג'דרת עדשים שחורות עם גזר ונתחי עוף

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאורז מג'דרה עדשים שחורות עם גזר ועוף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם ברוב ימות השנה אנו מנסים לגוון את המאכלים שעולים על שולחננו, הרי שביום כיפור כמעט לכל בית יש את הארוחה המפסקת הקבועה שממנה לא זזים ואותה לא משנים.

אני לא יודעת אם זה משהו בתחושה של לפני הצום שמחזיר אותנו לשורשים, או פשוט הפחד הזה שלא לנסות דברים חדשים שמא נישאר חלילה רעבים ב-24 שעות הקרובות, אבל מה שלא יהיה, אצלנו בבית לא מתחילים את הצום בלי מג'דרה.

הכל התחיל כשאמא שלי פגשה את השכנה בחדר המדרגות כשריח נפלא נישא מפתח הדלת שממול. אחרי חקירה מאומצת התגלה הסוד: ערימות של בצל שטוגנו ועורבבו להם עם סיר של אורז ועדשים ויצרו את המאכל שהחל לככב אצלנו בבית. אבא החליט שזה גם נורא משביע ואי לכך ראוי להיות מוגש גם כארוחה מפסקת של יום כיפור, וכך התחילה לה מסורת.

עם השנים עברה המג'דרה שלנו אין ספור גרסאות, והפעם החלטתי להכין אותה עם עדשים שחורות במקום העדשים הירוקות בהם אני תמיד משתמשת. העדשים השחורות פחות מתפוררות בבישול, ומנצנצות להן בתוך האורז כמו פנינים קטנות ויפייפיות.

אליהן הוספתי קצת גזר שתרם צבע, טעם ועסיסיות למנה, העשרתי עם נתחי חזה עוף, והנה יצאה לה ארוחה שלמה בסיר אחד, שאם מתחשק לכם לגוון את הארוחה המפסקת שלכם, תוכלו להכין ליום כיפור וגם אם לא, שימרו את המתכון ותכינו בהזדמנות הראשונה, לא תצטערו.

תמונה של מג'דרת עדשים שחורות עם גזר ונתחי עוף מוגשת בצלחת


החומרים: (סיר לכל המשפחה)

  • 3 כוסות אורז יסמין
  • 1 כוס עדשים שחורות (+ 3 כוסות מי ברז להשרייה)
  • 500 גרם חזה עוף ללא עצמות
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 גזרים
  • 4 כוסות מים רותחים (ועוד 2 כוסות ממי הבישול של העדשים. פרטים בהמשך)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. למתכון זה יש צורך בהכנה מוקדמת: משרים את העדשים במים במשך 5 שעות.
    לאחר זמן ההשרייה מסננים ומעבירים את העדשים לסיר. ממלאים את הסיר במי ברז עד לכיסוי העדשים ועוד קצת, ומביאים לרתיחה. סוגרים את מכסה הסיר, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים במשך 30 דקות.
  2. מסננים את העדשים המבושלות אך שומרים 2 כוסות ממי ההרתחה שלהם.
    תמונה של כף עץ עם עדשים שחורות
  3. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.
  4. קולפים את הבצלים וקוצצים.
  5. קולפים את הגזרים ומגרדים גס.
  6. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן משנות את צבען ומלבינות.
  7. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזרים ואת העדשים ומערבבים.
  8. מוסיפים את המים הרותחים, את מי הבישול של העדשים, הכורכום והמלח. מביאים לרתיחה נוספת, טועמים ומתקנים מלח באם צריך, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לעוצמה הנמוכה ביותר.
    תמונה נוספת של המג'דרה עם גזר ונתחי עוף מוגשת בצלחת
  9. מבשלים עשרים דקות, מערבבים מעט בעזרת מזלג וטועמים אם האורז כבר רך. אם האורז רך ניתן לכבות את האש, במידה ולא, אז מבשלים עוד כמה דקות.
  10. מכבים את האש ולא פותחים את הסיר במשך רבע שעה שלאחריה המג'דרה מוכנה להגשה.

אתם יודעים מה? למה לחכות ליום כיפור? להיום בצהרים זה ממש מושלם. אז מי מכין ובא לספר איך יצא?

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס