מתכון לאצבעות שניצל דג בציפוי תפוצ'יפס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אצבעות שניצל דג בציפוי תפוצ'יפס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאצבעות שניצל דג

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 25-30 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

החופש הגדול הגיע מהר מתמיד, ושוב השילוב הזה בין ימים חמים בבית או בבריכה דורש מאיתנו ארוחות קלות ומהירות שאפשר לתקתק בכמה רגעים ספורים, ושכל בני הבית, כולל הבררניים ביותר ישמחו לזלול.

שניצלים כולם אוהבים, אבל מה דעתכם הפעם להחליף את חזה העוף השגרתי ברצועות של פילה דג? רעיון כל כך טעים שמייצר מנה כייפית ומזינה, עם טוויסט מדליק במיוחד של שילוב פירורי תפוצ'יפס בציפוי, שמעניק אקסטרה קראנצ'יות ושניתן להכין בהנאה (עד לשלב הטיגון כמובן) ביחד עם הילדים.

אפשר להשתמש בכל פילה דג שאוהבים, ורצוי ממש להכין אפילו כמות כפולה מכיוון שעוד לפני שתספיקו להגיד 'תפוח אדמה' האצבעות הפריכות והנימוחות ייעלמו מצלחת ההגשה.

מתכון לשניצל דג

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 מארז נסיכת הנילוס קפוא
מיץ מלימון טרי סחוט
200 גרם חטיף תפוחי אדמה בטעם טבעי או מתובל לטעמכם
1 כוס פירורי לחם
1-2 כוסות קמח לבן
4 ביצים
1 כפית שום גבישי
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח
שמן לטיגון

אצבעות שניצל דג

מכינים:

  1. מפשירים את הדג לילה במקרר, שוטפים וחותכים לרצועות של כ- 15 ס"מ אורך על 2 ס"מ רוחב. פחות או יותר כמובן. אין צורך לדייק.
  2. מניחים את רצועות הדג בצלחת ויוצקים עליהן את מיץ הלימון. משרים כרבע שעה, שוטפים ומייבשים במגבת נייר. (הפעולה הזו באה כדי לנטרל את טעמי הלוואי של הדג שקצת כבדים לפעמים)
  3. עושים פתח קטן בשקית התפוצ'יפס כדי להוציא את האוויר, ומועכים היטב את פנים השקית עד לקבלת פירורים קטנים. פותחים, ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לפירורי הצ'יפס את פירורי הלחם, מערבבים ומעבירים לצלחת גדולה.
  5. בצלחת אחרת מניחים את הקמח.
  6. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם התבלינים.
    מתכון לאצבעות שניצל דג פריכות וטעימות
    הכינו שניצל דג מטוגן ועסיסי

מטגנים:

  1. מחממים בתבנית גדולה ועמוקה שמן בגובה של כ-2 ס"מ.
  2. מניחים את רצועות הדג בתוך צלחת הקמח, מקמחים היטב מכל הצדדים, מנערים מעודפי הקמח.
  3. טובלים בתערובת הביצה, ואז בתערובת הצ'יפס.
  4. מניחים בזהירות בשמן החם, ומטגנים באש בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן, ומגישים.
    אצבעות הדג מוכנות לאכילה

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס