מתכון לאסאדו בתנור עם יין פטריות וערמונים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אסאדו בתנור עם יין, פטריות וערמונים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאסאדו בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 8-10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

דמיינו לעצמכם את התסריט הבא: נתחים שמנמנים של אסאדו שיושבים על עצם עסיסית שמחזקת את טעמם, רוטב יין סמיך, פטריות שימגי קטנות ועדינות, וערמונים שנמסים אל תוך עצמם. כל אלא יוצאים מהתנור כשהם מדיפים ריחות פליליים של ממש, ומאיימים להושיב אתכם לזלילה מיידית גם אם עוד לא הגיעה שעת הארוחה.

הפכתם לרעבים מדי? גם אני!

כל זה יכול להיות שלכם בעשר דקות של עבודה, נשבעת. את השאר עושה התנור שמעניק להם בישול ארוך ויסודי עד שהבשר מתפרק מהעצם וכל הטעמים משתלבים זה בזה והופכים למנה שלא תישכח. כזו שתגנוב את ההצגה בארוחות משפחתיות וגם בליל הסדר, כששיא המושלמות זה שאפשר להכין אותה מראש ולחמם שוב ממש לפני ההגשה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו קשתית עם עצם (אסאדו) בשר בקר טרי
1/2 קילו רצועות קשתית (אסאדו) בשר בקר טרי
200 גרם ערמונים בוואקום
1 סלסלת פטריות שימאגי
4 שיני שום
2 כוסות יין אדום
1 כפית קינמון
1 כף סילאן
מעט שמן קנולה לטיגון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 עלי רוזמרין

מכינים:

  1. מחממים מעט שמן קנולה במחבת וצורבים את נתחי האסאדו עד להזהבה קלה.
  2. מניחים בתבנית המותאמת לתנור.
  3. מפזרים על נתחי הבשר את הערמונים.
  4. חותכים את בסיס הפטריות, שוטפים ומפזרים על הבשר.
  5. חותכים את שיני השום לחתיכות גדולות ומפזרים גם.
  6. שופכים לתוך כלי את היין, מוסיפים קינמון, סילאן, מלח ופלפל. מערבבים ויוצקים את הנוזל לתבנית.
  7. יוצקים מעל הכל שתי כפות שמן זית, ומניחים שני עלי רוזמרין.
  8. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  9. אופים חצי שעה בחום גבוה (220 מעלות) ולאחר מכן מנמיכים ל–170 מעלות.
  10. אופים שעתיים וחצי.
  11. לאחר פרק זמן זה, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15 דקות.
  12. מעבירים את נתחי הבשר עם הערמונים והפטריות לכלי הגשה, יוצקים מעט מהרוטב שבתבנית, ומגישים.

 



 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס