אסאדו עם פירות יבשים | מתכון של יונית צוקרמן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אסאדו בפירות יבשים של יונית צוקרמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאסאדו עם פירות יבשים ברוטב יין אדום

  • מספר מנות: אסאדו בפירות יבשים

מרכיבים

2 קילו נתח אסאדו משוייש שופרסל

3 בצלים לבנים

2 גבעולי סלרי

200 גרם תמרים מג'הול שופרסל green 

200 גרם שזיפים ללא גלעין

200 גרם משמשים

למרינדה

שמן זית שופרסל green

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

לרוטב

כוס יין אדום מתוק

כוס ציר בקר

רבע כוס סילאן

כפית מלח

 

אופן ההכנה

1. פורסים את הבצלים ומניחים על תבנית. קוצצים סלרי ומוסיפים אותו.

2. שמים בקערה חצי כוס שמן זית ו-3 שיני שום כתושות. מערבבים. מורחים על הנתחים מכל כיוון עושים עיסוי טוב טוב. מפזרים לאורך כל הנתח מלח גס ופלפל. 

5. מניחים את הנתח על הבצל והסלרי. חוצים את התמרים ל-2 (חשוב מאד) כי הם חלק מהטעם של התבשיל. מפזרים מסביב את השזיפים ללא גלעין ואת המשמשים.

6. בקערה נפרדת מערבבים כוס ציר בקר כוס ייין אדום כפית מלח ורבע כוס סילאן. שופכים מעל אופים בתנור 165 מעלות למשך 3 שעות. מוציאים ומתעלפים. 

בתיאבון:)

 

לעוד מתכוני בשר מיוחדים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס