מתכון לאנטיפסטי צבעוני ומרענן. תוספת שהיא גם ארוחה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אנטיפסטי צבעוני ומרענן. תוספת שהיא גם ארוחה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאנטיפסטי - ירקות צלויים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אז אפשר להגיד שאנחנו כבר ב"חגים". קבלת פנים מהודרת לשנה החדשה אשר התמזגה לה עם סוף השבוע והפכה לארוחה אחת גדולה ובלתי נגמרת הובילה את רובנו להכרזה הבלתי נמנעת ש"מהיום דיאטה". באופן די משמח, ולהבדיל מזאת, אנו עומדים בפני מספר ימים שגרתיים ורגועים עד לארוחה הגדולה הבאה, כשבסוף השבוע גם מגיע יום כיפור, כך שלא יזיק להתכונן מעכשיו.
עם כל הבישולים ומרתון איסוף המתכונים המיוחדים והטעימים שאיתם הפתענו, חידשנו, טרחנו והגשנו – בהחלט יהיה נחמד לקבל כמה ימים של שקט לפני הסערה הבאה שתתרגש עלינו בחג הסוכות. ובימים של שגרה, כשהגוף דורש קצת מרגוע מהארוחות הכבדות, מחפשים להכין ולאכול משהו קל. קל בכל משמעות המילה, גם באופן הכנתו וגם מבחינה תזונתית.
והיום אני שמחה להגיש מתכון לאנטיפסטי צבעוני, שמתאים בדיוק לימים האלה – מרענן, קל להכנה ומתאים כתוספת, כמנה עיקרית או כארוחת ערב קלה.
עוד ימים רבים של חג לפנינו ואתם בהחלט יכולים להכין את המנה הזו גם כתוספת לארוחה חגיגית או לצד הארוחה המפסקת של יום כיפור או בארוחת חג הסוכות בשבוע הבא.
אנטיפסטי הוא מבחר של ירקות קלויים, שניתן להכין באין סוף דרכים וצורות. אני אשמח לשתף אתכם בדרכי שלי, וכמובן שהרשות נתונה בידיכם להוסיף עוד ועוד ירקות לפי טעמכם. הירקות המומלצים הם ירקות קשים כגון, תפוחי אדמה, בטטות, בצלים, כרובית, ברוקולי, חציל, קישוא, גזר וירקות שורש שונים. אותם יש לחתוך לחתיכות גדולות, לרוב גם על קליפתם, לתבל ולצלות בתנור.
יש כמובן אפשרות לחתוך ולערבב את כל הירקות, להזליף שמן זית ותבלינים ולהכין כיחידה אחת, אך אני מאד אוהבת לסדר את הירקות לפי סוגים, כאשר כל ירק מקבל תיבול שונה ומיוחד לו.
לאחר מכן, בהגשה, אני מסדרת את הירקות בקבוצות על הצלחת ומה שמתקבל זו צלחת יפהפייה וטעימה שמתחסלת ראשונה בשולחן.

תמונה של אנטיפסטי בצלחת הגשה


החומרים
:

  • 2 בטטות גדולות
  • 1 חציל גדול
  • 3 קישואים מסוג זוקיני (הקישוא עם הקליפה הכהה)
  • 1 בצל גדול
  • 2 פלפל אדום מתוק
  • 1 ראש שום שלם
  • 2 עלי טימין
  • תבלין כוסברה מיובש
  • שמן זית
  • סילאן
  • חומץ בלסמי
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות:

  1. קולפים את הבטטות וחוצים לשניים. מכל חצי חותכים רצועות עבות.
  2. את הזוקיני שוטפים היטב וחותכים על קליפתו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
  3. קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים. מפרידים בין שכבות הבצל בעזרת הידיים.
  4. שוטפים היטב את החציל ופורסים אותו על קליפתו. כל פרוסה חותכים לארבעה רבעים.
  5. שוטפים את ראש השום וחוצים אותו לשניים.
    תמונות של ירקות חתוכים
  6. מניחים את הירקות בתבנית גדולה המותאמת לתנור. מסדרים אותם בקבוצות לפי סוגים מבלי לערבב ביניהם.
  7. מזליפים על כל הירקות שמן זית ועכשיו פוצחים בנימה אישית לכל ירק:
    על הבטטה בוזקים פפריקה אדומה מתוקה ומזליפים מעט סילאן. מפזרים מעט עלי טימין.
    על החציל, הבצל וראשי השום בוזקים מעט חומץ בלסמי וסילאן.
    על הקישואים והפלפלים בוזקים כוסברה מיובשת ומעל כל הירקות גורסים מעט מלח גס ופלפל.
  8. מכניסים לתנור במצב גריל בחום של 170 מעלות לכחצי שעה או עד שהירקות מקבלים צבע שזוף ויפה. פעם אחת בזמן הצליה ניתן לערבב כל ירק בנפרד מבלי לערבב בין המינים.
  9. לאחר שהירקות מוכנים מסדרים אותם יפה על צלחת הגשה. את ראשי השום מועכים מעט בידיים ובכך גורמים לשומים להחליק החוצה מקליפתם. מפזרים אותם בינות לירקות ומתמוגגים.

ניתן לאכול חם או קר או בטמפרטורת החדר. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד שלושה ימים, עטוף בניילון נצמד.

תמונה של אנטיפסטי בצלחת הגשה

טעים, יפה, חגיגי וקל! ומה אתם חושבים? אני כמובן כאן אשמח לשמוע ולענות על כל שאלה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס