אל תקראו לו פטה: מתכון מנצח לכבד קצוץ עם ריבת פטל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אל תקראו לו פטה – כבד קצוץ עם ריבת פטל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מנצח לכבד קצוץ עם ריבת פטל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

אחת המנות המסורתיות על שולחן הפסח הינה הכבד קצוץ. אודה ואתוודה שזו אחת המנות האהובות עלי אך אני לא חושבת שיש עוד אחת כזו שיש לגביה כל כך הרבה חילוקי דעות. זה לא אוהב כבד, השני אוהב אותו קצוץ גס, והשלישי במרקם משחתי.

מה שלא יהיה, לגבי המתכון הזה, לא הצלחתי למצוא מישהו שלא יאהב בדיוק כמו שהוא. והוא אפילו הוגש לטעימה לסרבן כבד (תרתי משמע) שלא הצליח לעצור את עצמו מלחסל את כל הכמות שהוגשה לו, ולקחת עוד.

המנה הזו היא מן שילוב של המתכון המסורתי, עם קצת מההגשה המודרנית בה מניחים את הממרח על טוסטונים (במקרה הזה המצות יעשו עבודה נפלאה) עם מעט ריבה. מכיוון שהוא מכיל מעט יין, הריבה משתלבת מושלם בטעם, והמנה הסופית היא בגדר מעדן אמיתי.

את הכבד הקצוץ יש להכין ביום שבו מגישים אותו והוא יהיה טוב לאכילה גם ביום למחרת. מעבר לזה הוא כבר מתחיל לאבד מטעמו.

תמונה של כבד קצוץ עם ריבת פטל מעל מוגש בצלוחית


החומרים:

  • 1 קילו כבדי עוף מנוקים ושטופים
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח
  • מעט שמן לטיגון


להגשה:

  • ריבת פטל או ביצה קשה מגורדת

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הביצים עד שיהפכו קשות וקולפים אותן.
  2. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  3. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה יחד תוך כדי ערבוב.
  4. ממליחים את הכבדים, צולים על רשת מעל אש גלויה, ולאחר מכן מוסיפים אותם למחבת.
  5. מוסיפים מלח ופפריקה וממשיכים לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את היין ומביאים אותו לרתיחה. מבשלים יחד עוד שתי דקות ומכבים את האש.
  7. מצננים מעט את הכבדים ומעבירים אותם יחד עם הביצים הקשות למעבד מזון, וטוחנים עד לדרגה הרצויה. אני מעדיפה שלא להגיע למרקם משחתי לחלוטין אלא למרקם שבו הכבדים עדיין פירוריים.
  8. מכניסים לכלי אטום ושומרים עד להגשה.

תמונה של כבד קצוץ עם ביצה מגורדת מעל ולצד עגבניות שרי

תמונה של כבד קצוץ עם ריבת פטל מעל

להגשה יפה כמו בתמונה – 

  1. מכניסים מעט כבד קצוץ לרינג מתכת שריססנו קודם בספריי שמן, ומעמידים על צלחת, ובזהירות מסירים את הרינג.
  2. מניחים על הכבד הקצוץ מעט ריבת פטל, או ביצה קשה מגורדת. לבחירתכם!

טעים, טעים, טעים! תיהנו ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה.

צילום: שחר פליישמן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס