מתכון ללטקעס: לביבות תפוחי אדמה לחנוכה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אל תקראו לה לביבה – לטקעס ששוברת את כל הכללים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה לחנוכה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

עם כל הכבוד לסופגניות, הדלקת נר של חנוכה לא תהיה שלמה אצלנו בבית ללא לביבות תפוחי האדמה הנוסטלגיות והאהובות, והידועות לכל גם בשמן היידישאי לכאורה – לטקעס, ושאין כמותן כעונג צרוף, בעיקר כשהן יוצאות מן השמן החם קריספיות ומתפצפות בפה.

אם עד היום התרגלתם להכין את אלה בעשייה נמרצת של גירוד בפומפייה, סחיטת הנוזלים, וטיגון בשמן עמוק, הרי שתופתעו לקבל את הגרסה המקוצרת וכל כך טעימה שלהן, כזו שמוותרת על כל השלבים המסובכים, אך מביאה עמה תוצאה מושלמת ואפילו טובה יותר ממה שהכרתם.

אל הלביבה המסורתית ששברה את החוקים יתלווה מטבל ארטישוק נפלא, שפשוט אי אפשר להפסיק לטבול בו את הלביבות ולזלול אותן עד שהן נעלמות מהצלחת.

תמונה של הלביבות מוגשות בצלחת לצד מטבל ארטישוק

 

כמה טיפים קטנים לפני שמפשילים שרוולים:

  • בשיטה הזו, מרסקים את המרכיבים במעבד מזון שבו זה לוקח בדיוק חצי דקה עבודה. מי שאין לו מעבד מזון יכול לגרר אותם בפומפייה ואז לקצוץ בסכין את התוצרת.

  • לא מתפתים לסחוט את הירקות המגוררים למרות שנראה לכם שיש נוזלים בקערה.

  • את השמן מחממים תחילה באש החזקה בגז, ולאחר שמכניסים את הלביבות, מנמיכים אותו ומשאירים כך. יש צורך באש נמוכה יחסית בשביל שתפוחי האדמה יתרככו ולא יקרה מצב שבו הלביבה שזופה ויפה אך בלתי נגיסה. רצוי לטעום אחת לפני שממשיכים עם שאר הלביבות כדי לוודא שאתם על החום הנכון.

  • לפני שמכניסים למחבת נגלה חדשה של לביבות, יש לערבב את הבלילה שבקערה כדי שהנוזלים ששוקעים מטה יתערבבו מחדש עם שאר החומרים.

  • כשהבלילה נמזגת אל השמן, יש להמתין מספר רגעים להתמצקות החלק התחתון ואז להזיז אותן קצת ובעדינות עם מזלג, לבל תידבקנה לתחתית המחבת.

 

החומרים ללביבות לאטקעס שוברות כללים:

  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
    ***
  • שמן לטיגון

תמונה של תפוחי אדמה וביצים

החומרים למטבל ארטישוק:

  • קופסת תחתיות ארטישוק
  • גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כף מיונז
  • כף עירית קצוצה

 

מתחילים!

  1. קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם.
  2. קולפים את הבצל ושוטפים.
  3. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה כל פעם 2-3 תפוחי אדמה וטוחנים דק. מעבירים לקערה גדולה.
  4. מכניסים גם את הבצל למעבד המזון וטוחנים גם אותו. מוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. התערובת צריכה להיות רכה אך יציבה, ואם היא נראית לכם נוזלית מדי, אז יש להוסיף כל פעם עוד כף של קמח עד לקבלת המרקם הנכון.
    תמונה של הכנת תערובת הלאטקעס בקערה
  6. מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן בגובה של כשני ס"מ.
    תמונה של טיגון הלאטקעס בשמן
  7. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן החם: פשוט מוזגים את הבלילה כלפי השמן, ומועכים מעט.
  8. מנמיכים את חום האש וממשיכים לטגן עד שהלביבות מזהיבות בצידן האחד. הופכים לצד השני וכשגם הוא מזהיב, מוציאים את הלביבה מהאש היישר אל נייר סופג.


מכינים את מטבל הארטישוק:

  1. מסננים את תחתיות הארטישוק מהנוזלים ומכניסים אותם למעבד מזון.
  2. מוסיפים כף מיונז וטוחנים יחד למשחה חלקה.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את השמנת החמוצה והעירית.
  4. מערבבים בכף ומגישים לצד הלביבות.

תמונה של הלאטקעס בצלחת הגשה לצד מטבל ארטישוק וברקע נרות לחנוכייה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס