דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אזני המן קדאיף במלית אגוזים ובוטנים מלוחים וסירופ סוכר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאזני המן מיוחדות משיערות קדאיף במלית אגוזים וסירופ סוכר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

פורים כבר ממש מעבר לפינה, ועם כל ההתרגשות שמסביב לבחירת התחפושות, זה בדיוק הזמן לקחת כמה רגעים של שקט ולתכנן את משלוח המנות השנתי, שרצוי שיהיה, כמובן, לא רק יפה וטעים אלא גם מקורי ויצירתי.

בפורים השנה גם אזני ההמן שלנו התחפשו, ובמקום להכין אותן מאחד מסוגי הבצקים השגרתיים שאנו מכינים בדרך כלל, הפעם הן הוכנו מאטריות קדאיף עם מלית מתוקה מלוחה של אגוזים ובוטנים מלוחים, שהשתלבו בצורה מושלמת עם סירופ הסוכר הסמיך שנמזג עליהן בתום האפייה.

תתפלאו, אבל להכין אזני המן מקדאיף זה הרבה יותר פשוט מלהכין אזני המן מבצק שמרים או פריך, ומינוס המתח של ההמתנה בזמן האפייה לגבי התוצאה הסופית והתקווה שהן תישארנה סגורות ושהבצק לא יעבור שינויים וייפתח, שכן, הקדאיף הוא כמו פלסטלינה. וכמו שתעצבו אותו כך הוא יישאר.

תמונה של אזני המן קדאיף

החומרים עבור 15 יח' (ניתן להכפיל בהתאם לצורך)

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף סוכר


למלית:

  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם בוטנים מטוגנים ומומלחים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 חלבון ביצה


לסירופ סוכר:

  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס מים
  • כפית מיץ לימון

תמונה של מצרכים להכנת המתכון

אופן ההכנה:

מכינים את הקדאיף:

  1. מפשירים את אטריות הקדאיף בטמפרטורת החדר, מעבירים לקערה ויוצקים עליה את החמאה המומסת.
  2. מוסיפים לקערה כף סוכר ומערבבים.
    תמונה של אזני המן קדאיף בתבנית תנור לפני האפייה

מכינים את המלית:

  1. קוצצים דק את האגוזים ואת הבוטנים במעבד מזון או בסכין חדה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.
    תמונה של אוזן המן קדאיף לפני האפייה בתנור

מעצבים את אזני ההמן:

  1. מניחים בכף היד כמות קטנה של קדאיף, ומשטחים אותה.
  2. מניחים במרכז מעט מהמלית, מניחים על משטח עבודה, ומעצבים בשתי הידיים צורה של אוזן המן.
    פעולה זו היא פשוטה ביותר: פשוט סוגרים את השוליים של הקדאיף כלפי המלית ומהדקים בצורת משולש.
  3. מניחים בתבנית התנור וחוזרים על הפעולה עם שאר האטריות והמלית.
  4. אופים בתנור במשך 30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהאטריות מזהיבות.

תמונה של אזני המן קדאיף בתבנית תנור לאחר האפייה

בזמן הזה אפשר להכין את סירופ הסוכר:

  1. מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שהסירופ מתחיל להצטמצם ולהסמיך מעט.
  2. כשאזני ההמן יוצאים מהתנור, יוצקים עליהם את הסירופ.
  3. מצננים, ושומרים בכלי סגור במקרר.

תמונה של אוזני המן קדאיף מפוזרים ובסלסלה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.