מתכון לאוזני המן מיוחדים במילוי פאי לימון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אזני המן פאי לימון

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאוזני המן מיוחדים במילוי פאי לימון | מתכונים לפורים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: כ- 35 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אז שוב פורים, ושוב ההכנות לקראת משלוחי המנות בעיצומם, ושוב הדילמה של מה להכין כי מה עוד נחדש ואיך עוד נרגש, ובמה נוכל עוד להפתיע שלא עשינו בשנים הקודמות...

אבל, יש! יש אזני המן שסביר להניח שטרם הכנתם וטרם טעמתם, אזני המן שהם בעצם גירסא מוקטנת של פאי הלימון הקלאסי האהוב, כזה שמכיל בצק עדין ומתמוסס בפה, מלית לימונית חמצמצה שמלטפת את הלשון, ותלולית ענוגה של מרנג חרוך קלות שמוסיף מתקתקות עדינה וכתר מלכות.

אוזני המן במילוי פאי לימון

ההכנה של אזני המן פאי הלימון הללו אמנם קצת יותר מורכבת, ומייצרת התעסקות קלה עם הבצק, המלית והמרנג, אך התוצאה המתקבלת שווה כל רגע שהושקע בהן, והעוגיות המתקבלות הן כל כך טעימות וקוצרות מחמאות, שפשוט אתם חייבים להכין ולטעום את הפלא הזה.

אגב, אם נשארת לכם מלית, ואני מאמינה שתישאר, כדאי שתדעו שמדובר בקארד לימון משגע שיוכל לשמש אתכם למגוון רחב מאד של קינוחים. כאן הוא עובר אפייה קצרה, אבל מכיוון שהחלמונים כבר עברו בישול, ניתן פשוט להניח את המלית בצנצנת אטומה ולשמור במקרר עד 3 ימים.

אוזני המן מסודרים על צלחת וליד יש פאי לימון בצנצנת

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הבצק:

2.5 כוסות קמח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
200 גרם חמאה קרה
1 כף מים קרים

עבור המלית (למון קארד)

¾ כוס מיץ לימון טרי
1+1/2 כוסות סוכר
1 כוס מים
3 כפות גדושות קורנפלור
½ כוס מים
3 חלמונים גודל לארג'
50 גרם חמאה רכה

עבור המרנג:

1 חלבון
1/3 כוס סוכר

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון עם להב פלדה, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכניסים למקרר לשעה.
    הכנת אוזני המן ומילוי הפאי בתוכם.

בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המלית:

  1. מכניסים לסיר קטן את מיץ הלימון, המים והסוכר, ומביאים לרתיחה.
  2. בצלחת קטנה מערבבים את הקורנפלור עם המים עד להמסה.
  3. מוסיפים לתערובת הקורנפלור את החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומוסיפים את התערובת לסיר הרותח.
  4. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב עד אשר התערובת מסמיכה מאד.
  5. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  6. מכבים את האש, מעבירים לצלחת רחבה ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
    תצלום מקרוב של אוזני המן וצורתם

ממלאים את אזני ההמן:

  1. מוציאים את אחד מחלקי הבצק שנמצאים במקרר, בוזקים מעט קמח על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
  2. חורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ, בעזרת כוס או חורצן.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, וסוגרים את הבצק לצורת אוזן המן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. את שאריות הבצק מהעיגולים שעשינו, לשים ביד לבצק חדש ומכניסים למקרר.
  5. מוציאים את החלק השני של הבצק, וחוזרים על פעולת הרידוד, החריצה והמילוי, כאשר בכל פעם מאחדים את שאריות הבצק לבצק חדש, עד שמסיימים עם כל הכמות.
  6. את התבניות עם אזני ההמן, טרם האפייה, מכניסים למקפיא למשך שעתיים.
  7. לאחר שעתיים, מחממים את התנור ל 180 מעלות, ומכניסים את אזני ההמן לתנור, היישר מההקפאה.
  8. אופים במשך 25-30 דקות עד להזהבה קלה, ומוציאים לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
    כך אוזני המן נראים בפנים לאחר טעימה

מכינים את המרנג:

  1. ממלאים סיר גדול במים, מניחים על הגז ומביאים לרתיחה.
  2. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר, ומושיבים אותה בתוך הסיר עם המים הרותחים.
  3. בעזרת מקצפת ידנית, מקציפים את החלבון עם הסוכר תוך כדי שהם מתחממים מהמים הרותחים.
  4. ממשיכים להקציף עד אשר הסוכר נמס לחלוטין בתוך החלבון. בודקים כשמניחים מעט מהנוזל בין שתי אצבעות ומרגישים אם יש גרגירי סוכר.
  5. לאחר שהסוכר נמס לגמרי, מעבירים את קערת ההקצפת למיקסר, ומקציפים בין 5-7 דקות עד לקבלת קצף חלבונים סמיך ויציב.
  6. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית כוכב, ומזליפים מרנג על אזני ההמן.
  7. אם יש ברשותכם ברנר, אז שורפים מעט את המרנג לדרגת חריכה קלה, במידה ואין, מכניסים את אזני ההמן לתנור ואופים עוד מספר דקות במצב גריל חם מאד עד לקבלת החריכה המתבקשת.
    אוזני המן מיוחדים במילוי פאי לימון חמצמץ

 

 

לעוד מתכונים לחג הפורים , לחצו כאן.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס