אזני המן מבצק שוקולד במלית שוקולד לבן ודובדבני אמרנה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אזני המן מבצק שוקולד במלית שוקולד לבן ודובדבני אמרנה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אפשר פשוט לקצר ולקרוא לאזני ההמן הללו – אזני המן גורמה, כי זו פחות היותר התחושה שמקבלים מהן בביס הראשון שנוגסים בהן.

עם בצק שוקולדי פריך, קובייה נמסה של שוקולד לבן ודובדבן אמרנה בטופ, יתקבל פה ביס של עונג מושלם שיהפוך את פורים השנה ואת משלוח המנות שלכם לסופר מיוחד.

הבצק עצמו קל מאד להכנה ואינו זקוק לזמן מקרר נוסף, וכמלית בחרתי הפעם בשוקולד שמגיע בשלושה טעמים של חלב, תות ולבן, שמשתלבים יפה עם טעם הדובדבן, אך כמובן שניתן להמיר גם בכל שוקולד לבן אחר פשוט.

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 כוסות קמח
¾ כוס קקאו
¾ כוס סוכר
1 אבקת אפיה
250 גרם חמאה רכה
1 ביצה
½ כוס חלב
1 ביצה טרופה
200 גרם שוקולד לבן
צנצנת דובדבני אמרנה

מכינים:

  1. מכניסים לתוך קערה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, החמאה, הביצה והחלב.
  2. לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. אם הבצק נשאר יבש ופירורי ניתן להוסיף עוד כף חלב עד לאיחוד מלא.
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  5. כל חלק מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.
  6. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס.

  7. מורחים את קצוות העיגולים בביצה הטרופה.
  8. מניחים במרכז כל עיגול קוביית שוקולד.
  9. סוגרים את קצוות העיגולים לקבלת צורת משולש.
  10. מכניסים את התבנית להקפאה של שעה.
  11. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
    מוציאים מהתנור.
  12. כשהמאפים עדיין חמים, נועצים דובדבן אמרנה על השוקולד הרך, ומטביעים אותו מעט פנימה.
  13. מצננים לטמפרטורת החדר, ושומרים בקופסה סגורה על השיש או בהקפאה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס