מתכון לגביניות אוזני המן עם ריקוטה וצימוקים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אזני המן גביניות עם ריקוטה וצימוקים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאוזני המן מיוחדים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שיחוק מטורף... טעים שאין לתאר..., אלה רק חלק מהתגובות שנישאו בחלל החדר לאחר שהמאפים הגבינתיים הנהדרים הללו יצאו מהתנור. ואיך לא? מה כבר יכול להיות רע בבצק עלים רך וחמים שעוטף מלית עשירת טעמים של גבינת ריקוטה וצימוקים ברום?

עכשיו מה, לקראת פורים, הגביניות הללו הוכנו בצורת אזני המן, מה שהופך אותן לרעיון סופר מדליק לקראת החג. מגיעים אורחים? מכינים ברגע, משלוח מנות? אתם מסודרים, סתם מתחשק להתפנק באווירה פורימית? על אחת כמה וכמה.

מפשירים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול תלולית קטנה של מלית שמכינים בדיוק בחצי דקה, ושולחים לתנור. את הריח שבוקע ממנו אחרי זמן קצר קשה להעביר במילים. כל שאני יכולה לספר הוא ששנייה לאחר הצילום לא נותר בצלחת אפילו אחד.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו בצק עלים מרודד קפוא
100 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות צימוקים לבנים
2 כפות תמצית רום
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 ביצה מופרדת לחלמון וחלבון
1 כפית מים
אבקת סוכר לקישוט

מכינים:

  1. מפשירים את בצק העלים לפי ההוראות.
  2. משרים את הצימוקים בתמצית הרום למשך חצי שעה ומסננים.
  3. מערבבים את גבינת הריקוטה עם הצימוקים המסוננים, אבקת הפודינג וחלבון הביצה.
  4. פורסים את בצק העלים וחורצים בו עיגולים על ידי כוס או חורצן.
  5. מניחים במרכז כל עיגול תלולית מלית.

  6. סוגרים את הבצק לצורת אזני המן ומהדקים היטב.
  7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מערבבים את חלמון הביצה עם כפית מים ומורחים את שולי הבצק הממולאים.
  9. אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 30-40 דקות עד להזהבה קלה.
  10. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים חמים.
  11. ניתן להקפיא ולחמם מחדש במיקרוגל.


 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס