מתכון לאורז עשיר בניחוח תבלינים וזעפרן עם פיסטוקים וחמוציות | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אורז עשיר בניחוח תבלינים וזעפרן עם פיסטוקים וחמוציות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טבעוני לאורז עשיר וחגיגי עם זעפרן, פיסטוקים וחמוציות- מאת דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אם חשבתם שאין עוד מה לחדש באורז שאתם רגילים להכין, אז היום נכונה לכם הפתעה בדמות קדירת אורז חגיגית במיוחד המוגשת כשהיא מדיפה ניחוחות משכרים של תבלינים אשר בראשם קמצוץ זעפרן, המעניקים לה צבע וארומה מיוחדים, והמועשרת ביהלומים קטנים של חמוציות וקראנצ'ים טעימים של פיסטוקים קלויים.

בשביל להגיש אותו בטעמו המיטבי, את האורז רצוי להכין ממש סמוך לארוחה, אך כן לאפשר לו שעה של מנוחה בסיר כדי שכל הטעמים ייספגו בתוכו, כשאת הפיסטוקים ניתן לקלות מראש ולשמור בקופסא סגורה, ובזמן ההגשה פשוט לפזר מעל ובתוך האורז.

זעפרן ניתן למצוא בכל חנויות התבלינים, אך אם לא מצאתם זעפרן, תוכלו להכפיל את כמות הכורכום במתכון, בכל מקרה התוצאה המתקבלת תהיה של אורז כתמתם וריחני, שכל ביס ממנו הוא חלום של טעמים ומרקמים שונים.

תמונה של האורז בקערת הגשה לצד כף למזיגה

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 4 כוסות אורז תאילנדי
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית חוטי זעפרן + 1/2 כוס מים רותחים
  • 7.5 כוסות מי ברז
  • שמן לטיגון
  • מלח

תמונה של המצרכים להכנת האורז

מכינים בקלי קלות:

  1. משרים את הזעפרן במים הרותחים לרבע שעה. מערבבים מדי פעם.
  2. מחממים בסיר מעט שמן, ומוסיפים לתוכו את הבצל הקצוץ. מטגנים תוך ערבוב לסירוגין עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את החמוציות ומטגנים יחד עוד כשתי דקות.
  4. מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים.
  5. מוסיפים את הכורכום, את הכמון ואת הקינמון וממשיכים לטגן יחד כדקה.
  6. מוסיפים את הזעפרן + המים שבו הוא היה מושרה לסיר.
  7. מוסיפים את מי הברז, וממליחים.
  8. מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח אם צריך, ומכסים את הסיר.
  9. מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה שיש, ומבשלים כחצי שעה.
  10. לאחר חצי שעה, נותנים לאורז ערבוב קל במזלג, טועמים את האורז, ואם הוא רך אז מכבים את האש, וסוגרים שוב את המכסה, לעוד שעה של מנוחה עד להגשה.
    אם האורז לא מספיק רך, נותנים לו עוד כמה דקות של בישול.
    תמונה של האורז בקערה ולצד קעריות עם פיסטוקים וחמוציות
  11. קולים את הפיסטוקים, קוצצים אותם גס בסכין, ומפזרים אותם בתוך ומעל קערת ההגשה של האורז.

אני שמה מחצית מכמות האורז בתבנית, מפזרת את הפיסטוקים, מניחה את יתרת האורז ומפזרת שוב, כך שבכל כף שתוגש, תמיד ימצאו את הפיסטוקים.

 

למתכונים טבעוניים נוספים ליחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס