אורז עם בשר טחון וירקות בסיר אחד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אורז עם בשר וירקות בסיר אחד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון אורז עם בשר טחון וירקות בסיר אחד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 6-8

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אין כמו להכין ארוחה מלאה לכל המשפחה בסיר אחד. גם חיסכון בכלים וגם חיסכון בעבודה. והפעם - קבלו סיר טעים במיוחד שמכינים ממצרכים שיש בדרך כלל בכל בית - אורז, בשר טחון וירקות קפואים. ברגע שהסיר יהיה מוכן, המשפחה כבר תגיע לבד מהריח...

החומרים:

2 כוסות אורז פרסי (אפשר גם כל סוג אחר)
500 גרם בשר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ
1/2 שקית לקט ירקות מעורבים
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
מלח
תרסיס שמן (או מעט שמן לטיגון)
3.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. מרססים סיר בתרסיס שמן וומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים ומטגנים עד שהוא מוכן.
  3. מוסיפים את האורז ואת הירקות ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.
  5. מנמיכים את האש ומכסים במכסה.
  6. מבשלים 20 דקות, ומכבים את האש.
  7. משאירים עוד 10 דקות תחת מכסה סגור, ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס