דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אבטיח במילוי ג'לי ופירות קיץ

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

ממשיכים לחגוג את הקיץ הישראלי בשלל מאכלי קיץ טעימים ומרעננים שיקררו אותנו בימי השרב החמים של חודשי יולי אוגוסט, וכמובן שקיץ ישראלי לעולם לא יהיה שלם בלי מלך פירות הקיץ – הלא הוא האבטיח.

אז הפעם מצננים את הקיץ בקינוח פשוט להכנה אך מפתיע ומרענן במיוחד: פרוסות אבטיח ממולא בג'לי ובפירות קיץ שתכינו בקלות ובמהירות- כי למה בעצם להסתפק רק באבטיח, כשאפשר להנות מסלט פירות שלם בכל נגיסה?

עבור הכנת הקינוח כל שתצטרכו לעשות הוא לרוקן חצאי אבטיח, למלא אותם בתערובת צבעונית של פירות קיץ מכל הסוגים ולצקת מעל ג'לי עד כיסוי. כמה שעות של קירור והאבטיח המקורי שלכם מוכן ומזומן להגשה לאורחים המופתעים. שיהיה לנו קיץ נעים ומרענן.

אבטיח במילוי ג'לי ופירות קיץ

החומרים:

1 אבטיח בינוני-קטן (כ-5 ק"ג)

מלון קטן

2-3 מנגו

4-5 קיווי

צרור ענבים ירוקים

צרור ענבים אדומים

2 חבילות ג'לי בטעם לימון או אננס

אופן ההכנה:

  1. חותכים את האבטיח לאורכו לשני חצאים, מפרידים בעזרת סכין חדה את בשר האבטיח מהקליפה ומרוקנים את חצאי האבטיח בעזרת כף לקבלת שתי קערות.
  1. מרוקנים את קערות האבטיח היטב מנוזלים ומספיגים בנייר סופג להסרת עודפי נוזלים, במידת הצורך מיישרים מעט את חלקן התחתון של קערות האבטיח כדי שיעמדו באופן יציב.
  2. קורצים מבשר האבטיח ומהמלון כדורים בעזרת כפית פריזיאן.
  1. קולפים את המנגו ואת הקיווי וחותכים לקוביות של 1.5-2 ס"מ, שוטפים את הענבים ומפרידים אותם מהגבעול.
  2. מערבבים את כל הפירות יחד בקערה גדולה לסלט פירות צבעוני, ממלאים כל חצי אבטיח בפירות עד כסנטימטר משפתן.
  3. מכינים את הג'לי בהתאם להנחיות שעל האריזה ויוצקים מיד לקערות אבטיח, כך שהג'לי מחלחל בין הפירות וממלא את קערות האבטיח עד שפתן. מעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות מלאה, שומרים במקרר עד להגשה.
  4. מגישים את האבטיח הממולא לשולחן עם כפיות ואוכלים ישר מהקערה,
    או פורסים את האבטיח הממולא בעדינות רבה לפרוסות עבות ומעבירים לצלחות הגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס