שילוב פירות ומרקחות בקינוחים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שילוב פירות ומרקחות בקינוחים

תמונה גרסת הדפסה

אין כמו עוגות וקינוחים עם פירות. כך תעשו את זה

הפירות מכילים סוכר טבעי, מגיעים בצורות וצבעים שונים וניתן להשתמש בהם במגוון רחב של קינוחים.

ישנם פירות שניתן להשתמש בהם לטארטים/פאי/עוגות בחושות בצורתם הטבעית וישנם פירות שמומלץ לבשל לפני השימוש בהם לצרכי אפייה.

בישול פירות:

אין דבר יותר כיף מלהכין מרקחת ביתית (תהליך בישול הפרי עם סוכר עד להסמכה, תוך כדי שמירה על חתיכות פרי), והתהליך הוא די פשוט אם עובדים לפי כמה כללים:

  1. מומלץ וחשוב להשתמש בפירות טריים.
  2. היחס בין הפרי והסוכר צריך להיות 1:1 וחשוב להשתמש בכלי מדידה ושקילה לצורך ההכנה.
  3. כדאי להשתמש בכלי עם תחתית עבה על מנת למנוע חריכה של הפירות בצורה מהירה.
  4. מומלץ להוסיף פקטין לקרישת המרקחת - כיום ניתן לקנות פקטין בכל חנות מתמחה, או לחלופין להשתמש בליבת תפוח תוך כדי בישול על מנת לגרום להפרשת פקטין למרקחת.
  5. כדאי להוסיף פרוסת לימון או קליפת לימון בעת הבישול, וכן ניתן להעשיר טעמים על ידי הוספה של מקל קינמון או כפית ברנדי למרקחת.

איך יודעים שזה מוכן?

לוקחים בעזרת כף מעט מהנוזל ומניחים על צלחת, יוצרים חציצה בין שני חלקים ואם לוקח לשני החלקים זמן להתחבר שוב, סימן שזה מוכן.

שימוש בפירות בקינוחים:

הפירות הנפוצים ביותר בעוגות הם תפוחים או שזיפים, שאותם ניתן לחתוך לקוביות ולהוסיף לכל עוגה בחושה.

ניתן גם לבשל מעט את הפירות עם חמאה, סוכר וקינמון, ולהשתמש בהם כמלית לפאי, טארט או עוגות שמרים.

אם בחרנו להשתמש בריבה או מרקחת, מומלץ למרוח אותה בין שכבות העוגה כתוספת לשכבת הקרם, או להשתמש בה כחלק ממלית לעוגיות פריכות בתוספת של קוקוס, שקדים או אגוזים.

כיום ישנו מבחר גדול של פירות יער קפואים שניתן לבשל עם מעט סוכר ולהעשיר את העוגות שלנו.

ויש לנו גם מתכונים:

>> עוגות דובדבנים הפוכות אישיות

>> רולדת בצק פריך

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס