דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מי צריך בצק פריך?

תמונה גרסת הדפסה

מי לא? הנה כל מה שחשוב לדעת על הבצק הנהדר הזה

הבצק הפריך משמש אותנו בקונדיטוריה בהמון צורות ובעיקר כקלתית לפאי או לעוגיות.

בצק פריך הוא מאוד פשוט להכנה כל עוד עובדים לפי מתכון מדויק ולפי כמה כללים שיעזרו לנו להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

הבצק הפריך עשיר בשומן שמגיע מחמאה וחלמונים, ועל מנת לקבל בצק מוצלח עלינו להקפיד לא לעבד את הבצק יותר מדי. עדיף שימוש במעבד מזון בשיטת הפולסים, ורק אחרי שמקבלים מרקם גושי-פירורי, להעביר את הבצק למשטח עבודה ולגבש אותו לבצק אחיד, שאותו עוטפים ומעבירים לקירור.

חשוב מאוד לעבוד עם בצק קר ולא לעבד אותו יותר מדי, שכן אז נקבל בצק קשה ולא פירורי.

ניתן להעשיר את הבצק על ידי הוספה של חלמון.

אפייה עיוורת 

שיטת אפייה שבה אופים את הבצק שמשמש כקלתית אפייה חלקית. איך עושים את זה? מרפדים תבנית פאי בבצק, מניחים עליו נייר אפייה ועל הנייר שמים משקולת מקטניות, שימנעו מהבצק להתרומם ויגרמו לאפייה בצורה אחידה תוך שמירה על צורת הבצק. מכיוון שאיננו רואים את צבעו של הבצק חשוב ללכת לפי מתכון מדויק וזמני אפייה מדויקים שיתנו לנו את התוצאה הטובה ביותר.

בצק פריך ניתן להעשיר בתוספות כשרוצים ליצור עוגיות. תוספות מומלצות הן קקאו, קינמון, פצפוצי שוקולד, קליפות הדרים וסוגי אגוזים שונים.

אם הבצק הפריך שלנו לא מתגבש ניתן להוסיף לו מעט נוזל, כגון חלב או מים קרים.

ישנן מתכונים בהם נעשה שימוש באבקת אפייה כתוספת לבצק, על מנת שהבצק יתפח, ואפשר לראות שימוש זה בדרך כלל ברולדות פריכות מגולגלות או בכמה סוגי עוגיות.

ויש גם מתכונים:

>> פאי שוקולד מריר

>> רולדות בצק פריך

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.