דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מה צריך לבראוניז מושלמים?

תמונה גרסת הדפסה

טיפים מעולים לבראוניז מהחלומות

כנראה שאין דבר כזה בראוני מושלם, מכיוון שהבראוניז מגיעים בגרסאות שונות ולכל אחד יש את ההגדרה שלו לבראוניז מושלמים.

הבראוניז (חומיות בעברית) הגיעו אלינו מארה"ב, שם יש אינספור גרסאות עם תוספות מפתיעות וגם העדפות אכילה. כן, ביררנו ויש כאלו שאוהבים לאכול אותם קפואים.

ישנם שני סוגי מרקמים של בראוניז: הבראוניז במרקם הפאדג'י והלח והבראוניז במרקם העוגתי והאוורירי יותר, שאליו בדרך כלל מוסיפים גם אבקת אפייה.

כל בראוני טוב מתחיל בחמישה מרכיבים בסיסיים:                                                          

  1. חמאה – חמאה היא השומן המרכזי בבראוניז ומומלץ להעלות את כמות החמאה לקבלת בראוניז פאדג'יים יותר או להפחית לקבלת מרקם עוגתי יותר. ניתן לטבען את המתכון ולהחליף בתחליפי חמאה או בשמן קוקוס.
  2. ביצים – הביצים מהוות חלק נוסף של שומן במסה והן קושרות יחד את כל המרכיבים. ניתן לטבען את המתכון ולהחליף את הביצים ברסק תפוחים.
  3. שוקולד - מומלץ תמיד להשתמש בשוקולד משובח עם 60 אחוז מוצקי קקאו ויותר.
  4. קמח – רצוי להוסיף בהתאם לסוג הבראוניז שבחרנו: פחות קמח למרקם הפאדג' ויותר למרקם העוגתי. ולקפל אותו אל התערובת עד שהוא נבלע ולא יותר, על מנת לא לפתוח את הגלוטן, שיגרום למרקם קשה יותר של המאפה.
  5. סוכר – הסוכר אחראי על המתיקות, המרקם והצבע ומומלץ לערבב סוכר חום ולבן כדי לקבל מרקם "לעיס" יותר.

כדי ליצור את אחד משני סוגי הבראוניז אנחנו צריכים "לשחק" עם כמויות השומן והקמח. על מנת לקבל בראוניז במרקם יותר לח ופאדג'י עלינו להגדיל את כמות השומן - חמאה ושוקולד - ולהפחית בכמות הקמח.

על מנת לקבל בראוני במרקם "עוגתי" יותר עלינו להוסיף אבקת אפייה לבלילה ולהגדיל את כמות הקמח כמעט פי 3.

טיפים לבראוניז משובחים:

  • שוקולד משובח עם 60 אחוזי מוצקי קקאו ומעלה.
  • תבנית בגודל המתאים שתיתן חיתוך מדויק ונכון לאחר האפייה.
  • הטמעה של הקמח בבלילה מבלי לבחוש יותר מדי.
  • ביצים בטמפרטורת החדר יתנו אפייה אחידה של הבראוניז - טיפ שמומלץ גם לעוגות בחושות.
  • תוספת של כפית ברנדי, קפה מגורען או ליקר תמיד ישדרגו את הטעם.
  • זמן האפייה צריך להיות בהתאם למה שכתוב במתכון. הימנעו מאפיית יתר.
  • מומלץ לקרר את הבראוניז לפני החיתוך כדי לקבל קוביות מושלמות.
  • לאחר שהבלילה מוכנה חשוב לשמן היטב את התבנית על מנת שיהיה קל לחלץ אות הבראוניז המוכנים.
  • מומלץ להוסיף מעט מלח שיעצים את טעמו של השוקולד.

ועכשיו מגיע הרגע הכיפי: התוספות שעל הבראוניז

ניתן להוסיף כמעט כל ממתק או פינוק שבא לכם על הבראוניז. להלן כמה תוספות מאוד פופולריות:

  • אגוזי מלך הם התוספת הקלאסית לבראוניז.
  • תערובת של שקדים/אגוזים.
  • חמאת בוטנים, שנותנת מרקם כיפי לבראוניז ומליחות מושלמת למאפה המתוק שלנו.
  • בייגלה מלוחים מעל.
  • סוכריות עדשים שונות.
  • מטבעות שוקולד.
  • גרגירי קפה

וכל תוספת שעולה על דעתכם ושתשמח את מי שיטעם מהבראוניז.

ויש לנו גם שני מתכונים:

>> בראוניז חמאת בוטנים

>> בראוניז ללא גלוטן

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.