דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל מה שרציתם לדעת על בצק שמרים

תמונה גרסת הדפסה

כך תכינו בהצלחה מאפים מהבצק הכי אהוב

בצק שמרים הוא בצק שנועד לשימוש בהכנת מאפים רבים כמו לחמים, בריוש, קרואסונים, עוגות ועוד. השימוש בשמרים נועד לגרום להתפחת הבצק ולהצלחת המאפה.

השימוש בשמרים צריך להיעשות בצורה נכונה וזה יקבע את טיב הבצק אותו תכינו. מכיוון שהשמרים מתחילים לפעול בעת פירוק של סוכר שהם באים איתו במגע, יש לנהוג איתם בזהירות.

השימוש בשמרים במאפים נעשה או בשמרים טריים או בשמרים יבשים. את השמרים הטריים יש לערבב בנפרד עם נוזל ומעט סוכר כדי לגרום להם להתחיל לתסוס ואז להוסיפם אל הקמח.

השימוש בשמרים יבשים הוא קל יותר וניתן להוסיף ישירות את הקמח מבלי להתסיס אותם לפני. כמו כן ניתן לקנות שמרים יבשים באריזת ואקום ולשמור אותם בצנצנת במקפיא כשנה.

ישנם כמה כללים בסיסיים לשימוש בשמרים, ואם מקפידים עליהם כל אחד יוכל להצליח בהכנת מאפי שמרים:

  1. שמרים אינם אוהבים מגע ישיר עם מלח. אם יש צורך להוסיף מלח לבצק, מוסיפים אותו בסוף.
  2. שמרים אינם מתפקדים עם נוזלים חמים, לכן יש להקפיד על נוזל פושר או בטמפרטורת החדר. אפשר להשתמש בנוזל קר, אבל אז התפיחה תיקח יותר זמן.
  3. על מנת שהשמרים יוכלו להתחיל את פעולתם בצורה יעילה, רצוי להימנע ממגש ישיר של השמרים בשומן שבבצק, כגון חמאה או ביצים.
  4. הטריק הטוב להצלחתו של בצק שמרים נעוץ בערבוב של שלושה אלמנטים יחד: שמרים יבשים, סוכר וקמח, אז ליצור גומה ובתוך הגומה להוסיף את שאר מרכיבי הבצק: הנוזלים, התבלינים והשומן ולאחר מכן להתחיל ללוש.
  5. לאחר לישת הבצק יש להתפיח אותו כשהוא בקערה מכוסה. נוהגים להתפיח את הבצק בדרך כלל עד שהוא מכפיל את נפחו - תהליך הלוקח כשעה.
  6. רבים מבצקי השמרים למאפים עוברים התפחה של לילה לפחות במקרר, ואז עובדים איתם כאשר הבצק קר.
  7. את הבצק נהוג לרדד על משטח עבודה מקומח מעט, ולאחר יצירת המאפה יש להעביר את הבצק להתפחה שנייה לפני הכנסתו לתנור.

ויש גם מתכונים:

>> בבקה שוקולד וריקוטה

>> קראנץ שוקולד חלבה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.