כל מה שרציתם לדעת על בצק שמרים מדופדף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל מה שרציתם לדעת על בצק מדופדף

תמונה גרסת הדפסה

מאחורי השם הציורי הזה מסתתר אחד הבצקים הכי טעימים ומרשימים. כך תכינו אותו

בצק שמרים מדופדף הוא בצק עם שמרים הכרוך בחמאה, פעולה היוצרת מראה של "עלים מדופדפים".

זה יוצר לנו בעצם בצק רך ותפוח יותר מבצק שמרים רגיל, ומאפי שמרים מרשימים עם מרקם אוורירי.

הדבר הראשון שדרוש להכנת בצק מדופדף זה סבלנות, מכיוון שהבצק צריך לעבור כמה תהליכים עד שיהפוך לבצק עם הרבה עלים.

מבצק זה ניתן להכין מאפים רבים כגון רוגלך, עוגות קראנץ, מאפים אישיים מלוחים וכמובן קרואסונים.

הדרך לקרואסון מושלם מתחילה ביום שלפני:

השלב הראשון הוא להכין את הבצק לפי המתכון של הקרואסון שאותו בחרתם להכין ואז לקרר את הבצק.

השלב השני הוא לקחת את כמות החמאה שרשומה במתכון ולרדד אותה בין שני ניירות אפייה לעלה מרובע מדויק. זהו טיפ שיעזור לכם לרידוד וקיפול החמאה בבצק בצורה נוחה ואחידה.

לאחר קירור הבצק יש לרדד את הבצק לצורה מלבנית ארוכה.

יש להניח את עלה החמאה שרידדנו על שליש מהבצק ולקפל עליו את הבצק כך שמתקבל ריבוע משלושה קיפולים שהשוליים שלו מקבילים.

עוטפים את הבצק ושוב מקררים.

תהליך זה כולל חזרה על תהליך הרידוד והקיפול בין 4 ל-6 פעמים, לכן את הבצק מכינים  יום קודם.

טיפ נוסף להצלחת מאפה מדופדף כגון קרואסון הוא להקפיד על רידוד בצורה אחידה, כך שיתקבל בצק בגובה זהה שיגרום למאפה לתפוח בצורה אחידה.

מומלץ לעבוד עם סרגל בעת חיתוך המשולשים ולחתוך למשולשים כאשר הבצק שמולנו מרודד לצורת עלה מלבני.

לאחר גלגול המשולש לקרואסון יש להקפיד שהקצה של הבצק יהיה מונח למטה על התבנית, כך שלא יתרומם כלפי מעלה בעת התפיחה והאפייה וישמור על צורת הקרואסון.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס