דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל השלבים בדרך לעוגת מוס

תמונה גרסת הדפסה

הסודות של העוגה שנראית הרבה יותר מסובכת ממה שהיא באמת

בין אם זה אירוע חשוב, יום הולדת או סתם חשק לפנק, עוגת מוס תמיד תהיה זאת שמרשימה את כולם, זאת שמקרינה יוקרה והשקעה, זאת שתגנוב את ההצגה.

כדי להכין עוגת מוס מוצלחת לא צריך לעבוד קשה מדי, אבל כן צריך להקפיד על חומרי גלם טובים, כי הם יתנו לנו את התוצאה הטובה ביותר.

ראשית, הבסיס של העוגה. בין אם בחרנו להכין עוגות אישיות ובין אם בחרנו להכין עוגת מוס גדולה, חשוב להחליט איזה בסיס יהיה לעוגה ואיך הוא מתחבר לנו לטעמים של המוס שאותו אנו מכינים.

בסיסים פופולריים הם בסיסים המשלבים ביסקוויטים טחונים עם אגוזים וחמאה, תחתית בצק ספוג, פצפוצי אורז עם שוקולד, בסיסים ללא גלוטן על בסיס מרנג או ספוג דק מאבקת פודינג.

יש הנוהגים להכין מוס עם ביצים, אולם מחשש של תקנות בריאות או הגבלות רפואיות, הרוב מכינים מוסים העשויים משמנת, שוקולד, ג'לטין ושילוב של גבינות עתירות שומן כגון מסקרפונה.

בעוגות מוס כאלו מתחילים בדרך כלל בהמסה של שוקולד עם חלק מכמות השמנת, צינון המסה והקצפתה לאחר הקירור עם שמנת נוספת, ג'לטין מומס ותוספת טעם כגון פרי טחון אם בוחרים במוס פירותי, גבינת מסקרפונה אם בוחרים במוס עם טעמי שמנת או תוספת של ליקר/פולי קקאו גרוס ועוד. ניתן גם להכין עוגות מוס פרווה על ידי תחליפים כגון שמנת צמחית, או קרם קוקוס.

אם בוחרים להכין עוגה המכילה כמה שכבות שונות של מוס, ניתן לחלק את כמויות המסה, להוסיף טעמים ולהכין את העוגה בשלבים: הכנת הבסיס וצינונו, הכנת שכבת המוס הראשונה, צינון המוס ורק לאחר שהוא התגבש הוספה של המסה הנוספת מעל, כך עד סיום השכבות.

ניתן להקפיא עוגת מוס ואז לצפות אותה בגנאש שוקולד מומס, מה שיגרום לשוקולד להיצמד למוס  ואף ליצור איתו "טפטופים" סביב העוגה.

כשמכינים מסה של מוס, ניתן להכין איתו גם קינוחי כוסות על ידי שילוב של קראמבל, פירות יער או שוקולדים.

ניתן לשמור על עוגת מוס במקפיא ולהעביר אותה למקרר לילה לפני ההגשה.

כמו כן מומלץ להצטייד בפלטה מדורגת שעוזרת ליישר את המסה, ובשקף שאותו מניחים בתוך רינג העוגה על מנת לחלץ את העוגה בקלות מהרינג.


ויש גם מתכונים:

>> עוגת מוס שוקולד

>> עוגת שכבות מוס שוקולד לבן ותפוחים שיכורים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.