דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל הטיפים לעוגת שוקולד מושלמת

תמונה גרסת הדפסה

כך תכינו עוגת שוקולד שתמיד מצליחה

כמעט כל ילד שגדל בישראל חגג יום הולדת אחת או שתיים עם עוגת השוקולד הנצחית, המצופה בשוקולד וסוכריות צבעוניות.

איכשהו היא הפכה לעוגה הקלאסית שלנו, כזאת שתמיד מנצחת את כל עוגות הראווה שעומדות לצידה.

עוגת שוקולד טובה היא כזאת שנשארת רכה ועסיסית גם לאחר האפייה. עוגה שהשעות עושות לה רק טוב, עוגה שתמיד תמיד נשמח לקבל, גם אם אנחנו כבר גדולים.

לכל אחד יש את השיטה שלו להכין את עוגת השוקולד המושלמת ולכל אחד יש טיפים שיגרמו לעוגה להיות ממש טובה, אבל יש כמה טריקים בסיסיים שיתנו לכם עוגת שוקולד רכה ועסיסית:

  1. שימוש בשוקולד משובח עם 60% מוצקי קקאו ומעלה תמיד ייתן תוצאה טובה יותר.
  2. בישול השוקולד עם חמאה/שמן עד להמסה, ואז מיזוג של שאר המרכיבים אל הקערה.
  3. שימוש בקקאו איכותי שישמור על צבע העוגה.
  4. בחישת המרכיבים עם הקמח - יש להקפיד לא לבחוש את העוגה יותר מדי, אלא רק עד שהקמח נטמע בתוכה, כך תיווצר לנו עוגה רכה. בחישת יתר יכולה ליצור עוגה קשה ולא נימוחה.
  5. אפיית העוגה - אחת הסיבות שעוגת שוקולד לא יוצאת רכה מספיק היא אפיית יתר. יש לאפות את העוגה לפי הזמנים המצוינים במתכון ולבדוק בעזרת נעיצת קיסם בעוגה בסיום זמן האפייה. אם העוגה יוצאת עם פירורים לחים סימן שהיא מוכנה ואין צורך להמשיך לאפות אותה.
  6. מומלץ לצפות את עוגת השוקולד בגנאש שוקולד שעשוי מיחס שווה - 1:1 - של שמנת ושוקולד.

ויש גם מתכון:

>> עוגת יומולדת קלאסית

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס