דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הקרם דה לה קרם - הכל על קרמים וציפויים

תמונה גרסת הדפסה

כך תהפכו גם את העוגה הפשוטה ביותר למפוארת וחגיגית

כמעט כל קינוח מקבל שדרוג ברגע שאנחנו מחליטים לצפות אותו. כל עוגה פשוטה יכולה להיראות מפוארת בעזרת ציפוי של קרם וזילוף מרשים.

ישנם כמה סוגי ציפויים לעוגה שמשמשים גם כמילוי בין שכבות עוגה. אלה הנפוצים ביותר:

  • הקרם הנפוץ והמוכר ביותר הוא קרם הפטיסייר - קרם שמורכב מחלב, חלמונים, וניל, סוכר ועמילן, שמעבה אותו תוך כדי תהליך הבישול.
    בעת בישול קרם הפטיסייר חשוב לערבב את הקרם בעזרת מטרפה ידנית, על מנת למנוע גושים תוך כדי היווצרות הקרם.
    לאחר שהקרם התגבש מעבירים אותו לקערה ומומלץ להצמיד לקרם ניילון נצמד, שימנע היווצרות קרום על הקרם.
    בעת השימוש בקרם מומלץ להעשיר אותו על ידי הקצפת שמנת להקצפה וקיפולה לתוך הקרם.

  • קרם חמאה - קרם החמאה נפוץ מאוד בעת ציפוי קאפקייקס, והוא יכול לשמש כמלית בעוגת שכבות בחושה.
    הקרם מורכב מחמאה, אבקת סוכר, וניל ומעט לימון, וניתן להוסיף לו טעמים לפי סוג המאפה שאותו אנו רוצים לצפות.

  • גנאש - הגנאש הוא בין הציפויים הנפוצים ביותר לעוגות, והוא מורכב משמנת להקצפה ומשוקולד, שאותם מבשלים יחד עד למסה הומוגנית ומבריקה ועל באן מארי.
    באן מארי ("אמבט מרים") זוהי שיטה צרפתית להכנת ציפויים/קרמים הדורשים חימום ללא מגע ישיר של האש עם כלי החימום, ולכן היא נעשית בדרך כלל בקערת מתכת המונחת על סיר אדים, כשאין מגע בין הקערה והמים הרותחים בסיר.
    העובדה שאין מגע ישיר בין האש ובין חומרי הגלם מאפשרת להמיס שוקולד מבלי לחשוש שהוא יישרף, או לחמם ביצים מבלי שייקרשו.

זאת ועוד:

  • כיום הרבה אנשים משתמשים בקיצור דרך וממיסים שוקולד בפולסים קצרים ותוך כדי ערבוב בין פולס לפולס במיקרוגל.
  • ברוב המתכונים בישראל משתמשים בקרם המכיל שמנת להקצפה, כוס חלב ופודינג, המוקצפים יחד לקרם אחד.
  • בעת הקצפת שמנת יש להקפיד להקציף אותה עד לדרגה שבה היא רכה, ולא הקציף אותה יותר מדי עד שהשומן ייפרד מהנוזל ותיווצר לנו חמאה.
  • בשימוש בקרם למטרת זילוף מומלץ להשתמש בשקית זילוף איכותית, שלא תיקרע לנו באמצע הזילוף, ובצנתר לפי הצורה שאנו בוחרים. ברשת יש מאות סרטוני זילוף המלמדים כיצד להכין עוגות ראווה בבית.

 

ויש גם מתכון:

>> טארט קרם פטיסייר עם פירות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.