דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אין מה לפחד! כללים פשוטים לשימוש בג'לטין

תמונה גרסת הדפסה

כל מה שרציתם לדעת על ג'לטין

הג'לטין הוא חלבון שמטרתו לייצב ולקריש מאכלים מסוימים, ועיקר השימוש בו הוא בעולם הקינוחים והמנות האחרונות. הג'לטין מיוצר מעצמות של דגים או בקר, וישנו גם ג'לטין טבעוני בשם אגר אגר שעשוי מאצות.

הג'לטין נמכר בדרך כלל בצורת גרגירים או בצורת דפים. ישנם כמה כללים פשוטים לשימוש בג'לטין. הרבה אנשים מפחדים להשתמש בו מחשש לקבלת גושים בקינוחים, אבל אם עובדים לפי הכללים אין שום בעיה להשתמש בג'לטין כמעט בכל קינוח קר.

הכלל החשוב ביותר בעת השימוש בג'לטין הוא תמיד להשרות אותו היטב בנוזל לפני ההמסה שלו, ולאחר מכן חשוב להעביר מעט מהמסה שאותה אנו רוצים להקריש אל הג'לטין כשהיא לא קרה מדי, על מנת ליצור מרקם אחיד ובלי גושים.

כשמשתמשים בג'לטין בשילוב של פירות חשוב לדעת שישנו אנזים בכמה סוגי פירות שמפרק מעט את החלבון שבג'לטין ולכן הקינוח לא נקרש לזמן רב ועלול להתפרק.

היחס הנפוץ לשימוש בג'לטין הוא 1:6, כלומר כמות הג'לטין צריכה להיות שישית מכמות הנוזל (מים או חלב).

אז מה השיטה הכי קלה לשימוש בג'לטין?

  • מערבבים בקערית כמות של ג'לטין מול כמות נוזל ביחס של 1:6.
  • מחכים עד שהנוזל מקריש וגרגירי ואז מכניסים את הקערית למיקרוגל ל-25 שניות, עד שהמסה נמסה.
  • לאחר שהג'לטין שלנו הומס מוסיפים אותו אל המסה אותה אנו רוצים להקריש.


שימושים נפוצים בג'לטין

  • קינוח כוסות בטעמים - ניתן להוסיף ג'לטין למיצים ולחתוך פירות וכך ליצור קינוח כוסות קליל ובלי הרבה קלוריות.
  • עוגות מוס - הקרשה של מוסים על מנת ליצור קינוחי מוס מפוארים או בכמה שכבות.
  • עוגות גבינה קרות - הג'לטין מייצב אותן.
  • גלאסאז' - ציפוי נפוץ בעולם הקונדיטוריה, שיוצר מראה מבריק לעוגה ולרוב בצבעים שונים.


ויש לנו גם מתכונים נהדרים שנעשה בהם שימוש בג'לטין:

>> עוגת גבינה ופירות יער

>> עוגת מוס שוקולד

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.