דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קווים לדמותה של החלה המושלמת

תמונה גרסת הדפסה

קווים לדמותה של החלה המושלמת

אין יום שישי שאין בו חלות. מאז ומתמיד ליוותה אותנו החלה בכל סוף שבוע או אירוע חגיגי. ככה תוציאו מהחלות שלכם את המקסימום

החלות הן לחם העשוי מבצק עשיר והן קלועות למגוון רחב של צורות. הקליעה הנפוצה ביותר של חלה היא קליעת הצמה משלוש רצועות (כן, כמו צמה בשיער), אבל כיום ישנם אינספור סוגי קליעות לחלה, כולל כאלה מורכבות ומרהיבות.

בשנים האחרונות שומעים יותר ויותר על טקס חברתי של "הפרשת חלה", והרבה קבוצות של נשים עורכות אותו במסיבות רווקות או באירועים חברתיים, כשהמטרה הסופית היא לברך את הבצק ואת כל המשתתפות ובסופו גם לקלוע חלות ולצלם את סרטוני הקליעה שמסתובבים ברחבי הרשת.

ויש כאלו שאף טוענים שלחלה שמכינים ביום שישי בבוקר יש טעם מיוחד.

אז מה בעצם יש בה?

החלה מורכבת מקמח, שמרים, נוזלים ושומן.

חלה עשירה תהיה חלה שבדרך כלל יש בה ביצים ותוספת של שומן כגון חמאה או שמן צמחי.

את החלות אפשר להכין מקמח מלא או מעירוב של כמה סוגי קמחים, אם עושים את החלה מקמח מלא בלבד מומלץ להוסיף עוד כשליש מכמות הנוזלים הרשומה.

את החלה המסורתית, שאותה אופים בדרך כלל מקמח לבן, ניתן להמיר בחלה המשלבת קמח לבן עם קמח מלא עד לדרגה של 50:50. כך תתקבל חלה עם יתרונות בריאותיים גדולים יותר, שכן הוספנו לה סיבים תזונתיים.

ניתן "לטבען" חלות (כלומר להפוך אותן לטבעוניות) על ידי השמטת הביצים והחמאה מהמתכון והמרתם בשומן צמחי ובציפוי של שמן זית מהול במעט מים.

טיפים לאפיית חלה

  • קודם כל סבלנות. חלה עשויה מבצק שמרים ומומלץ מאוד לקרוא את כל שלבי ההכנה שלה לפני שמתחילים, ולעבוד בסבלנות.
  • כדי לקבל בצק רך במיוחד כדאי להרתיח תפוח אדמה קלוף בסיר עם מים, לצנן את המים עם העמילן ולהשתמש בהם לנוזלי הבצק הדרוש.
  • לאחר לישת החלה יש לתת לה זמן התפחה בסביבה חמימה ולחה.
  • אל תוסיפו עוד קמח לבצק של החלה בזמן הלישה. לפעמים נדמה שהבצק דביק מדי והרבה אנשים נוטים להוסיף בשלב הזה קמח. מומלץ להוסיף את הקמח שחסר למשטח העבודה לאחר ההתפחה כדי לשמור על בצק רך.
  • ציפוי החלה - מומלץ לדלל את הביצה הטרופה במעט מים או שמן זית לאקסטרה ברק.
  • נסו לפזר מעט מלח גס עם השומשום, מה שיתן טעם גם לציפוי של החלה.
  • לאחר אפיית החלות ובעודן חמות כסו אותן במגבת נקייה שתשמור על החלות רכות עד להגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס