דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות או לא להיות

תמונה גרסת הדפסה

עוגיות או לא להיות

הן תמיד יובילו אותנו לצנצנת ואנחנו אף פעם לא נסתפק רק באחת. קבלו את מדריך העוגיות הגדול, מתוקות ומלוחות

עוגיות הן מסוג המאפים שיש כמעט בכל בית. הן קטנות ולא נחשבות לאויבות הדיאטה (אבל נסו לאכול רק אחת). הן לא מלכלכות כמו עוגה עם קרם (אבל חלקן משאירות המון פירורים) וצנצנת עוגיות יכולה לשמש גם כפריט עיצובי שנותן מראה חמים ומזמין.

העוגיות ברובן מורכבות מבצק פריך בשילוב של תוספות וטעמים וישנן אינספור סוגי עוגיות עם מרקמים שונים. יש אנשים שאוהבים את העוגיות שלהם במרקם רך יותר ויש אנשים שאוהבים עוגיות פריכות וקשות יותר. יש שיעדיפו אותן תפוחות מעט (משיגים את זה על ידי שימוש באבקת אפייה) ויש שאוהבים דווקא עוגיות שטוחות (שימוש בסודה לשתייה ייתן תוצאה כזאת).

תוספות נפוצות לעוגיות הן תבלינים כגון קינמון, ג'ינג'ר, סוכר חום והל, סוגי גרעינים ואגוזים, חמאת בוטנים וכל שלל השוקולדים שאנחנו אוהבים.

עוגיות מלוחות

נכון שהקונוטציה הראשונה שעולה לנו לראש כשמדברים על עוגייה היא קונוטציה של מתוק, אבל הגירסה המלוחה טעימה לא פחות.

העוגייה המלוחה תורכב בדרך כלל מבצק פריך מלוח בתוספת של תבלינים כגון פפריקה, שומשום, קימל וגבינות חריפות כגון פרמזן, קשקבל וגאודה.

עוגיות מתוקות

עוגיות שוקולד צ'יפס – אולי העוגיות הפופולריות ביותר. יש אינספור מתכונים ברשת לעוגיות שוקולד צ'יפס ומסקנה אחת: אין חכם כבעל ניסיון. רק כמה ניסיונות במטבח יובילו אתכם לעוגייה המושלמת בעיניכם.

מקרונים - העוגייה צרפתית שהפכה בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד משולחנות האירועים המעוצבים. המקרונים הם ללא גלוטן ומורכבים מקצף חלבונים המקופל עם קמח שקדים. במרכזה של העוגייה ישנו קרם בטעמים שונים ובצבעים שונים, המורכב בדרך כלל מגנאש בתוספת מחיות שונות. מדובר בעוגיות מאוד יפות למראה, אבל להכין אותן בבית זאת המון עבודה.

עוגיות גרנולה - עוגיות המורכבות מאותם המרכיבים שמהם עשויה הגרנולה. בניגוד לעוגיות של בצק פריך בלבד, כאן ייעשה שימוש בשיבולת שועל בתוספת שמנים ותוספות כגון חמוציות, אגוזים, שקדים ומה לא. עוגיות אלו נחשבות לבריאות יותר בגלל ההרכב שלהן ואתם יכולים לשלוט במידת ה"בריאות" שלהן על ידי שימוש בשמנים הנחשבים בריאים יותר ובתוספות בריאות יותר.

טיפים לאפיית עוגיות

  • לא לעבד יותר מדי את הבצק על מנת להבטיח את פריכותו.
  • לא לאפות את העוגיות יותר מהזמן הנקוב במתכון כדי שלא יצאו עוגיות קשות בסוף התהליך.
  • להקפיד על צינון מוחלט של העוגיות לפני שמוציאם אותן מהתבנית.
  • להקפיד על סביבת עבודה קרירה שתקל על העבודה עם בצק פריך.
  • לאחר הצינון יש להקפיד לאחסן את העוגיות בכלי אטום על מנת שלא יאבדו מפריכותן.

ויש גם מתכונים:

>> עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות

>> עוגיות פרמזן מושלמות

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.