דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כל מה שרציתם לדעת על פיצה

תמונה גרסת הדפסה

כל מה שרציתם לדעת על פיצה

אין בנאדם שלא אוהב פיצה. אז בואו נלמד עליה עוד קצת ונקבל טיפים לאפייה של פיצות מוצלחות

פיצה. אותו מאפה איטלקי שהפך מהר מאוד למאכל בינלאומי ומעטים הם האנשים שיודו בקול רם שהם לא אוהבים פיצה.

הפיצה האיטלקית המסורתית עשויה מקמח דורום, מרודדת בצורה ידנית ולא על ידי מערוך ונאפית בטאבון שמגיע למעלות גבוהות מאוד באפייה קצרה של 5-2 דקות.

ממה בעצם מורכבת הפיצה?

בצק

החלק הראשון שלה הפיצה הוא בצק, מעליו יגיע הרוטב, מעל הגבינה ואז התוספות.

חלק מהאנשים מעדיפים את בצק הפיצה שלהם עבה וחלקם מעדיפים אותו דק ככל האפשר.

רוטב

ישנם כמה סוגי רטבים ותוספות:

רוטב העגבניות הבסיסי המזוהה עם המטבח האיטלקי – רוטב מתקתק מעט המשלב בתוכו טעמים של שום ובזיליקום.

וישנן פיצות המורכבות מרוטב "לבן" העשוי מבשאמל.

תוספות

כאן זוהי "ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות", החל מירקות מכל סוג כמעט ועד תוספות ביזאריות - בצל, תירס, פטריות, זיתים, חצילים, זוקיני ועוד, ובפיצריות רבות ברחבי העולם מגישים פיצות עם תוספות של מאכלים שונים כגון מאק אנז צ'יז, תבשילי בשר ומה לא.

סוגי פיצות

בעולם ישנן כמה סוגי פיצה פופולאריים במיוחד:

פיצה מרגריטה

הפיצה הקלאסית המורכבת מבצק דק, רוטב עגבניות, פרוסות מוצרלה ועלי בזיליקום.

פיצה נפוליטנה

הפיצה הנפוליטנית מגיעה מנאפולי ומתהדרת בבצק דק עם שוליים עבים וזמן אפייה קצר מאוד בטאבון. התוספות שלה הן בדרך כלל בסיסיות: רוטב עגבניות ומוצרלה או פסטו ומוצרלה.

פיצה ביאנקה

פיצה ביאנקה היא בעצם פיצה "לבנה" הנאפית ללא רוטב בכלל או עם רוטב שמנת בשאמל ועליה מונחות שאר התוספות.

פיצה רומאית

כשמה כן היא. הגיעה במקור מרומא ועשויה מבצק עבה יותר מהרגיל, שמצריך תפיחה ארוכה מהרגיל ואף קירור. גם זמן האפייה שלה ממושך יותר שכן אופים תחילה את הבצק עם הרוטב ואחר כך מוסיפים את הגבינה והתוספות.

טיפים לפיצה מושלמת

  • הקפידו על זמן התפחה לבצק על מנת שהבצק יהיה אוורירי ומלא בועות, כולל זמן התפחה לאחר חלוקת הבצק לכדורים. לפחות שעה להתפחה ראשונית (עד חצי יום) ועוד 30 דקות אחרי כדרור הכדורים.
  • השקיעו ברוטב ובתוספות, שכן הם אלו שיתנו לכם את הטעם המושלם. להכנת הרוטב כדאי להשתמש בעגבניות תמר, כי הן יותר בשרניות. הוסיפו לרוטב מעט סוכר כדי לנטרל חומציות והיו נדיבים בשמן זית איכותי. ניתן להוסיף לרוטב טעמים עמוקים על ידי הוספה של פלפלים קלויים טחונים או שום קונפי.
  • רוצים להוסיף קריספיות לפיצה שלכם ולהפתיע את הסועדים? הוסיפו לה גם אגוזי מלך.
  • ניתן גם להכין את הרוטב מראש ולאחסן במקרר.
  • הקפידו לחמם תנור מראש, ומי שממש רוצה להשיג תוצאה ביתית כמו של אפייה בטאבון מומלץ שיצטייד באבן שמוט או תחליף אחר לתנור.
  • אפשר לאפות בסיסי פיצה עם הרוטב עליהן להקפיא ולהוציא מהמקפיא לפני ההגשה לפיזור של גבינה תוספות ואפייה נוספת.

ויש גם מתכון:

>> פיצה משפחתית משגעת

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

לא בנויים לקשר? קבלו טיפ

מוצרי "סירוק קל" – לא לילדים בלבד

נכון שהם ממוקמים במדפי המוצרים לילדים, אבל למרבה הצער קשרים בשיער הם לא תופעה ייחודית לילדים. המוצרים להתרת קשרים מכילים רכיבים מרככים ומרכיבי לחות מזינים, והם עובדים כמו קסם.

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.

אל תהיי במתח

טיפ למי שנוהגת לאסוף את השיער

קוקו מתוח אולי נראה מסודר ויפה, אבל זה מחליש את השיער ועלול לגרום לתלישה. לכן, מומלץ לאסוף את השיער באמצעות גומיית בד רכה ולא למשוך אותו יתר על המידה.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.